Euroopa Filmiakadeemia valis aasta parimaks linateoseks «Melanhoolia»

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lars von Trieri auhinna võttis vastu tema abikaasa Bente Froge.
Lars von Trieri auhinna võttis vastu tema abikaasa Bente Froge. Foto: SCANPIX

Eile õhtul jagati Berliinis Euroopa Filmiakadeemia auhindu, 2011. aasta parimaks Euroopa filmiks valiti Lars von Trieri «Melanhoolia».

Aasta lavastaja auhind läks Susanne Bierile filmi «Haevnen» eest. Aasta näitlejannaks valiti Tilda Swinton («We need to talk about Kevin») ja näitlejaks Colin Firth («Kuninga kõne»).

Parima stsenaristi tiitliga pärjati Jean-Pierre ja Luc Dardenne, kes kirjutasid stsenaariumi filmile «Le gaim au velo». Carlo di Palma nimeline Euroopa parima operaatoritöö auhind läks Manuel Alberto Clarole «Melanhoolia» eest.

Aasta filmitoimetajaks valiti «Kuninga kõne» toimetaja Tariq Anwar, parimaks filmikunstnikuks Jette Lehmann («Melanhoolia»). Aasta helilooja tiitli sai Ludovic Bource («The artist»).

Euroopa Filmiakadeemia elutööpreemia pälvis Stephen Frears Suurbritanniast.

Publiku lemmikuks tunnistati Tom Hooperi «Kuninga kõne».

Euroopa Filmiakadeemia koondab enam kui 2500 filmitegijat, kes valisid parimad hääletusel. Auhindu anti välja 24. korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles