Tüdruk pääses vaevu eluga, kuna vanemad toitsid teda kallistuste, naeru ja päikesega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelaps. Pilt on illustreeriv
Väikelaps. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Rootsis Göteborgis oleks võinud kaheaastane tüdruk kaotada elu, kuna ta äärmuslikud taimetoitlastest vanemad toitsid teda kallistuste, naeru, päikese ja väikeses koguses taimetoiduga.

Rootsi meedia teatel oli laps nälginud, alakaaluline ja vaevu hingav, kui parameedikud ta veebruaris haiglasse viisid.

Arstide sõnul oli lapse seisund eluohtlik ja kui ta oleks veel mõnda aega ilma meditsiiniabita olnud, oleks ta surnud.

Politsei võttis vanemad kinni ja küsitles neid, miks nad last nälgima sundisid. Nad selgitasid, et soovivad elada puhast elu, olles taimetoitlased. Lapse isa teatas uurijatele, et tal on õigus kasvatada oma last nii, nagu tema tahab ja võimudel ei ole õigus tema kasvatusmeetodites kahelda.

Isa, ema ja lapse käsi. Pilt on illustreeriv
Isa, ema ja lapse käsi. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Prokuröri teatel sundisid vanemad väikelast oma äärmusliku eluviisi ja toitumise tõttu nälgima ning see oleks võinud viia lapse surmani.

Pere uurimisel ilmnes, et nii ema kui isa ei soovinud alluda seadustele ja olid ametkondade suhtes skeptilised.

Nende laps sündis 2017 kodus ilma meditsiiniabita, teda ei olnud ametlikult kuskil registreeritud ning selle tõttu puudus tal sünnitunnistus ja ravikindlustus.

Kui arstid uurisid vanematelt, millega nad oma last toitsid, sõnasid vanemad, et nad ei taha oma last mürgitada ja selle tõttu olid lapse toiduks kallistused, naer, päike ja natuke juurvilju.

Päike. Pilt on illustreeriv
Päike. Pilt on illustreeriv Foto: Pexels / CC0 Licence

Vanemate sõnul ei teinud nad lapsega midagi valesti, sest tänapäeva maailm on täis mürke, kemikaale ja lisandeid, mis võivad olla väga ohtlikud.

Tüdruku vanemate advokaadi Lin Augustsoni teatel olid lapsel seedeprobleemid, mille tõttu ta hakkas kaalu kaotama.

«Laps ei olnud alatoidetud, ta sai küllaldaselt toitvat toitu. Sugulaste ja sõprade teatel oli laps alati rõõmsameelne ja õnnelik. Tervise halvenemise põhjuseks olid seedeprobleemid,» sõnas advokaat.

Vanemate sõnul üritasid nad alternatiivmeditsiini lehekülgedelt leida, mida nad peaksid lapse kaalukaotuse puhul tegema ning nende sõnul leidsidki nad näpunäiteid.

Politsei arreteeris vanemad märtsis ja laps on seni haiglas. Pärast haiglast välja saamist antakse tüdruk lastekaitsjate hoole alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles