Tõsielustaar Kim Kardashian vahetab karjääri ning õpib kriminaalõiguse advokaadiks

Elu24
Copy
Kim Kardashian, 2019.
Kim Kardashian, 2019. Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA/Scanpix

Tõsielustaar Kim Kardashian West (38) on otsustanud, et õpib kriminaalõiguse advokaadiks ning eksami plaanib naine teha juba 2022. aastal, kirjutab The Guardian.

«Kardashianite» tõsielutäht Kim Kardashian alustas eelmisel suvel nelja-aastase õppega San Francisco advokaadibüroos.

Naine langetas oma otsuse eelmisel suvel, kui oli Alice Marie Johnsoni vangist vabastamise kaasuses. 63-aastane Alabama vang oli kandnud vanglakaristust 1996. aastast saadik ning Kardashian külastas Donald Trumpi, et naise juhtumi üle arutada. President andis lõpuks Johnsonile armu.

Alice Johnson, kellele president Donald Trump tänu Kim Kardashianile armu andis.
Alice Johnson, kellele president Donald Trump tänu Kim Kardashianile armu andis. Foto: ZUMAPRESS/Scanpix

«Ma pidin pikalt järele mõtlema,» rääkis naine moeajakirjale Vogue oma otsusest advokaadi karjääri alustada. «Kui mulle Valgest Majast helistati, et ma aitaksin neil kohaldada armuandmismeetmeid, istusin ma Roosevelti saalis koos kõikide väga võimukate inimestega ja mõtlesin, et ma pean rohkem teada saama.»

«Ma rääkisin inimlikust küljest ning miks see ebaõiglane on, kuid mul olid kaasas advokaadid, kes mu väiteid faktidega toetasid. Sellega ei saa kunagi hakkama vaid üks inimene, alati on meeskond. Olen alati teadnud oma rolli, kuid ma tundsin, et ma tahan võidelda inimeste eest, kes ühiskonnas oma tasu maksnud.»

«Ma tundsin, et see süsteem saab olla teistsugine ja ma tahan seda paradada. Ma tundsin, et ma tahan rohkem teada ja teha,» lisas Kardashian.

Kim Kardashiani huvi õigusteaduse vastu tuli tema isalt Robert Kardashianilt, kelle jälgedes naine astuda proovib. Tõsielustaari isa oli ka O.J. Simpsoni üks kaitseadvokaatidest.

«Nädalavahetustel kasutasid nad Johnnie Cocgrani ja Bob Shapiroga meie kodu kontorina,» meenutas Kim. «Mu isal oli raamatukogu ja seal oli üks sein, mille taha oli peidetud ruum O.J. tõendusmaterjalidega.»

O.J. Simpson ümbritsetud oma kaitseadvokaatide Johnnie L. Cochran Jr-i., Peter Neufeldi, Robert Shapiro, Robert Kardashiian ja Robert Blasieriga.
O.J. Simpson ümbritsetud oma kaitseadvokaatide Johnnie L. Cochran Jr-i., Peter Neufeldi, Robert Shapiro, Robert Kardashiian ja Robert Blasieriga. Foto: AP/Scanpix

Tõsielustaaril on õpingute toetamiseks kaks mentorit, juristid Jessica Jackson ja Erin Haney. Nendega koos õpib Kim 18 tundi nädalas. Suvel on naise esimene jõukatsumine ning kui ta selle edukalt ära teeb, saab ta jätkata oma õpinguid veel kolmeks aastaks.

«Juurakooli esimesel aastal keskendutakse kolmele teemale: kriminaalõigusele, õigusvastaselt tekitatud kahjule ja lepingutele. Minu jaoks on õigusvastase kahju tekitamine kõige keerulisem, lepingud kõige igavam ning kriminaalseadustikku tean une pealt,» rääkis naine oma õpingutest.

«Esimeses testis sain 100 punkti. See on minu jaoks väga lihtne,» kiitles Kardashian.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles