Eesti artistid kutsuvad uue teemaviite abil noori valimistel osalema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti artistid Uudo Sepp, Grete Paia ja Suur Papa kutsuvad noori valimistel osalema.
Eesti artistid Uudo Sepp, Grete Paia ja Suur Papa kutsuvad noori valimistel osalema. Foto: Postimees/Instagram/Scanpix

Instagramis levib mõned nädalad teemaviide #seekordlähenvalima, millega mitmed Eesti avaliku elu tegelased nagu Kristel Aaslaid ja Grete Paia kutsuvad noori Euroopa Parlamendi valimistel osalema.

Euroopa Parlamendi valimised toimuvad 26. mail. Nooruke laulja Grete Paia on valimiste karusselliga seotud olnud juba eelmise kuu lõpust, mil käis koos viie teise sotsiaalmeedia mõjutajaga Brüsselis, et välja mõelda viise, kuidas eelkõige noori hääletama ärgitama. See on oluline, et juba eos tegeleda mitmete Euroopas valitsevate probleemidega.

«Lisaks sellele, et meie pea 10-tunnise tiheda ja intensiivse ajuderagistamise programmi vältel saime nii me ise kui ka EP palju põnevaid ja lennukaid ideid juurde, muljetasime ka eri riikide poliitilise korralduse üle, seeläbi end kurssi viies nende riikide ja sealsete kodanike suhtumise ja kohusetundega valimistesse,» tõi Grete Paia välja.

«Võttes arvesse hiljutisi Riigikogu valimisi, kõnetavad mind isiklikult Europarlamendi valimised praegu kohe eriti. Kuigi olen enda südameasjaks võtnud hääletada sel korral kvaliteetse kõrghariduse poolt, siis ei saa ma ka jätta seismata nende demokraatlike õiguste ja põhimõtete eest, mis on mõnedele paistnud kui iseenesestmõistetavad ja loomulikud,» lisas laulja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Täna, täpselt 4 nädalat tagasi külastasin ma Euroopa Parlamenti Brüsselis, et üheskoos viie teise influenceriga üle Euroopa panna pead kokku ja arutleda, kuidas ärgitada eelkõige noori hääletama juba 26. mail toimuvatel Euroopa valimistel. Lisaks sellele, et meie pea 10-tunnise tiheda ja intensiivse ajuderagistamise programmi vältel saime nii me ise kui ka EP palju põnevaid ja lennukaid ideid juurde, muljetasime ka eri riikide poliitilise korralduse üle, seeläbi end kurssi viies nende riikide ja sealsete kodanike suhtumise ja kohusetundega valimistesse. Võttes arvesse hiljutisi Riigikogu valimisi, kõnetavad mind isiklikult Europarlamendi valimised praegu kohe eriti. Kuigi olen enda südameasjaks võtnud hääletada sel korral kvaliteetse kõrghariduse poolt, siis ei saa ma ka jätta seismata nende demokraatlike õiguste ja põhimõtete eest, mis on mõnedele paistnud kui iseenesestmõistetavad ja loomulikud. Mille poolt Sina hääletad?? #seekordlähenvalima #thistimeimvoting @ep_tallinn

A post shared by Grete Paia (@gretepaia) on

Aga Grete Paia ei ole ainuke, kes Euroopa ja noorte tuleviku eest muret tunneb. Näitleja ja laulja Kristel Aaslaid sõnas, et talle meeldib geopiiranguta filme ja muusikat nautida.

«Mulle meeldib, kui ma saan Euroopas lihtsalt reisida, geopiiranguta filme ja muusikat nautida ja netist ilma tollimaksuta asju tellida. Need asjad on osa sellest, mida Euroopa Parlamendis otsustatakse. Soovitan ka teil osa võtta ja otsustada, kes meid esindama läheb,» ütles Aaslaid.

Muusikalise vabaduse eest seisab ka artist Suur Papa.

«Minu jaoks on muusikuna väga oluline, et muusika ja looming oleks kättesaadav kõigile üle Euroopa. See on näiteks üks valdkond, millega Euroopa Parlamendis tegeletakse. Mina tahan küll otsustada, kes neid valikuid teeb ja sellepärast lähen ka valima,» tõi mees välja.

Sama mõtet esindab ka Uudo Sepp.

Näitleja Grete Klein tahab Euroopas kergelt reisida ja kasutada lisatasudeta Internetti.

«Kui ka Sulle meeldib Euroopas kergelt reisida, lisatasuta Internetti kasutada ja ilma tollita netist kaupa tellida, siis ära jäta oma häält kasutamata! Need asjad on osa sellest, mida Euroopa Parlamendis otsustatakse, seega mine kindlasti valima ja aita otsustada, kes meid esindama läheb,» jagas Klein Facebookis mõtteid.

Kui noored nii agaralt oma tuleviku eest seisavad ja eakaaslaseid valima kutsuvad, siis jääb üle vaid oodata, mil vanemad inimesed ütlevad, et noored ei tea midagi. Sõna - ja eneseväljendusvabadus on osa demokraatlikest õigustest, mille garanteerib Euroopas valitsev õigusruum. Selle säilimiseks on vajalik anda enda panus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles