Endine Paha Polly solist annab uue bändiga peagi välja uue albumi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Stuart on Tartus tegutsev bänd
Maria Stuart on Tartus tegutsev bänd Foto: Facebook/Maria Stuart/Alar Kriisa

Endine Paha Polly solist Liana Kolodinskaja, kes on Tartu muusika skene elav hing, tegutseb aastast 2013 uue bändi Maria Stuart koosseisus. Uue muusikalise kooslusega on varsti uus plaat välja tulemas.

Ansamblil Maria Stuart on valmimas teine album plaaditäie täiesti uute lauludega, millest enamik on valminud viimase aasta jooksul. «Meie uus muusika jätkab üldises plaanis mariastuartilikku joont, kuid on veidi rokilikum, rahulikum ja rõõmsam,» toob bändi solist Liana Kolodinskaja välja. «Albumi teemaks on lootus ning plaadile oleme sel korral kaasanud ka külalisesinejaid,» lisab ta.

«Muusika loob meie jaoks võimaluse minna natukeseks eemale päevapoliitikast, negatiivsetest uudistest ning võtta helge hingetõmbehetk pidevas kiirustamismöllus. Soovime seda hetke teiega jagada,» lisab bändi esindaja.

Vikipeedia kirjutab, et Maria Stuart loodi 2013. aastal Tartus. Esialgse koosseisuga tehti proove kaks kuud ning salvestati J.M.K.E austusplaadile lugu «Õhtumaa viimased tunnid». Ametlikult loeb bänd oma alguseks 2013. aasta oktoobrit, kui bändiga liitusid klahvpillidel Meelis Tisler ja trummidel Tõnu Ilves. 2014. aasta algul avaldati esimene singel «Luuraja».

Liana Kolodinskaja, kes töötab praegu raadios Elmar muusikatoimetajana, on endine Paha Polly solist.
Liana Kolodinskaja, kes töötab praegu raadios Elmar muusikatoimetajana, on endine Paha Polly solist. Foto: MARGUS ANSU / PM/SCANPIX BALTICS

Bändi praegune koosseis on Liana Kolodinskaja (vokaal), Ragnar Häide (klahvpillid), Hanna-Roosi Karro (basskitarr), Margus Sekk (kitarr) ja Ralf Erik Kollom (trummid).

Nagu paljud bändid, loodab ka Maria Stuart rahva abil muusikat luua. Selleks palutakse toetajatel, fännidel ja muidu muusikahuvilistel toetada bändi teise albumi valmimist väikese annetusega, mida saab teha «Hooandja» leheküljel.

Hetkel on albumile tulevast materjalist ilmunud esimene singel «Tähesilm».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles