HÕFF avalikustas kava ja alustas piletimüüki

Kultuuritoimetus
Copy
Kaader filmist "Friigid".
Kaader filmist "Friigid". Foto: Kaader filmist

Tänasest on avalik kogu HÕFFi programm ja lahti läheb piletimüük.

25.-28. aprillini aset leidev HÕFF toob Haapsalu kultuurikeskuse ekraanidele ligemale 30 pikka filmi 15 riigist, sh nii eksootilistest paikadest nagu Indoneesia ja Uus-Meremaa, andes ülevaate õudus- ja fantaasiafilmide žanri viimasest seisust. Lisaks jõuavad kinolinale oma žanri parimad lühifilmid kogu maailmast

Festivali avavad reedel verivärske Eesti õudusfilm «Karv» ja Kanada düstoopiline ulmepõnevik «Friigid» – rahvusvaheliste festivalide komeet, Trieste ulmefilmide ja Pariisi fantaasiafilmide festivali võitja. Selles Zach Lipovsky and Adam B. Steini filmis põgeneb koduseinte vahele suletud 7-aastane tüdruk paranoilise isa valvsa pilgu alt, et minna esimest korda avastama kutsuvat välismaailma, mille eest isa on rangelt hoiatanud. Osades andekas lapsnäitleja Lexy Kolker, filmidest «Tagasi looduse rüppe» ja «Tundmatu naise lahkamine» tuttav Emile Hirsch ja juba legendiks saanud kahekordne Oscari kandidaat Bruce Dern.

Päev varem, neljapäeval, leiab aga Haapsalu peatänaval üle mitme aasta aset HÕFFi kostümeeritud rongkäik koos haldjate, nõidade, kummituste, vampiiride ja teiste fantastiliste olevustega. Õhtu jätkub Eesti esimese natsizombifilmi «Reich of the Dead» ja tänavu 20. sünnipäeva tähistava kultusfilmi «Matrix» linastusega. Mõlemad seansid on vaatajatele tasuta.

Viimaseid noppeid HÕFFi kavast:

  • «Tapa mind, koletis!» – viimase aja originaalsemaid Ladina-Ameerika õudusfilme;
  • «Must mets» – Brasiilia folkloorne õudus, puhas eksootika, iga filmifriigi unistus;
  • «Suure potentsiaaliga noormees» – Saksa nohikuõudukas;
  • öine rämpszombifilmide maraton «Need surnud ju elavad!» – sõgedust ja jaburust nabani;
  • «Mitte tilkagi enam!!!» Nõukogude Eesti propagandafilmide eriprogramm, võrdluseks ookeanitagune «Ameerika narkolood» – lühifilmid uimastite kasutamise kahjulikkusest.

Festivali üksikpiletid maksavad 5,5 eurot, passid 45 eurot. Pileteid ja passe saab alates tänasest osta Piletilevist, passe ka festivali koduleheküljelt. Kava leiate www.hoff.ee.

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival on suurim omasugune Balti riikides, kuuludes ka Euroopa fantaasiafilmide festivalide föderatsiooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles