Tammiku alevi elanikud on sunnitud öösiti maanteel jalutama

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Repinski / Postimehe stuudio
Martin Repinski / Postimehe stuudio Foto: Madis Sinivee / Postimees / Scanpix

Seekord helistas Katrin Lustile murelik Tammiku alevi kodanik. Naine käib Jõhvis tööl ja kurdab selle üle, et pärast rasket tööpäeva lõppu peab ta kõndima Jõhvist paari kilomeetri kaugusel asuvasse Tammiku alevikku, sest bussiliin Jõhviga tema kodukohas puudub.

"Õhtust bussi ei käi ja inimesed tulevad töölt suurte poekottidega ja kõnnivad maanteed pidi koju. See on absurdsuse tipp," oli naine kurb, "Enamus meie inimesi siin alevikus käib Jõhvis tööl ja vald ei suuda isegi panna õhtust bussi nii, et inimesed saaksid töölt koju sõita normaalselt!"

Katrin Lust helistas Jõhvi vallavanem Martin Repinskile ja küsis, kuidas on ometi Tammiku aleviku elanikud nii hullu olukorda jäetud?

"See on liin nr 107 ja sellega on tõesti probleeme olnud," tunnistas Repinski, kuid ütles, et tema on omalt poolt teinud kõik, et see liin Tammiku ja Jõhvi vahel normaalselt tööle hakkaks.

"Meil ei ole liini vallas, mis oleks puhtalt valla oma ja paljud liinid sõltuvad Ühistranspordikeskuse otsustest," lisas Repinski, kelle sõnul on Ühistranspordikeskuse liikmed Jõhvi vallavalitsusest, kuid seal istub ka kuue teise Ida-Virumaa vallavalitsuse liikmeid, kellega tuleb iga liini osas saada täielik üksmeel.

Repinski lubab omalt poolt, et Tammiku liini korrigeeritakse ja et juba järgmisest pühapäevast hakkab buss käima Jõhvi ja Tammiku vahel. Samuti loodetakse juba maikuus saada tööle ka liin nr 107 õhtustel aegadel.

"Ma ei lähe Ühistranspordikeskusest ära ja jään sinna Jõhvi valla esindajana nii kauaks kui see probleem laheneb," lubas Repinski omalt poolt.

Tammiku alevikus elab kuskil 200 inimest, kes käivad enamjaolt tööl Jõhvis ja Kohtla-Järvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles