Kaasvang ründas allveelaevamõrvar Peter Madsenit isetehtud relvaga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peter Madsen
Peter Madsen Foto: BAX LINDHARDT/AFP/Scanpix

Taanlasest leiutaja Peter Madsen, kes kannab eluaegset vanglakaristust rootslannast ajakirjaniku Kim Walli mõrvamise eest, sattus vanglas taas rünnaku alla.

48-aastast Madsenit ründas kaasvang, kellel oli omatehtud relv, mille valmistamisel oli ta kasutanud plastnuga ja žiletti, teatab iltalehti.fi.

Taani vanglaametnikud ja politsei kinnitasid juhtunut lisades, et Madsen sai kergelt vigastada.

Joonistus, millel on kujutatud Peter Madsenit 25. aprillil 2018 Kopenhaageni kohtus
Joonistus, millel on kujutatud Peter Madsenit 25. aprillil 2018 Kopenhaageni kohtus Foto: ANNE GYRITE SCHUETT / AFP/Scanpix

Kohus mõistis Madseni 2018. aasta aprillis eluks ajaks vangi. Teda on kaasvangid ka varem  rünnanud ja selle tõttu on teda tulnud mitmel korral viia ühest vanglast teise.

Praegu on ta Kopenhaageni-lähedases Herstedvesteri vanglas, kus ta ka veebruaris rünnaku alla sattus.

Peter Langkjær Madsen (sündinud 12. jaanuaril 1971) on endine Taani ettevõtja ja leiutaja. Ta oli mittetulundusühingu Copenhagen Suborbitals kaasasutaja, kuid lahkus firmast 2014. aastal ning asutas labori Rocket Madsen Space Lab.

Kopenhaageni kohus mõistis Madseni 2018. aastal süüdi Kim Walli mõrvas, laiba rüvetamises ja seksuaalvägivallas.

Kim Walli mälestamine 23 märtsil 2018, mil ta oleks saanud 31-aastaseks
Kim Walli mälestamine 23 märtsil 2018, mil ta oleks saanud 31-aastaseks Foto: ANGELA WEISS / AFP/Scanpix

30-aastane Wall läks 10. augustil 2017 Kopenhaageni sadamas Madseni allveelaevale, et meest intervjueerida ja ta laevast fotod teha. Kuna naine ei jõudnud koju tagasi, hakkas ta pere teda otsima ja ta kadumisest teatati politseile.

Madsen eitas Walli tapmist, kuid politsei leidis uputatud väikeallveelaeva UC3 Nautilus ja Walli kehaosad. Madsen selgitas, et allveelaeva pardal juhtus õnnetus ja tal korraldas naisele merematuse.

Uurimine näitas, et Madsen tegutses ettekavatsetult ja sihikindlalt ning ta eesmärk oli Wall tappa.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles