Tantsukooli looja Joel Juht kohtuasjast esitajate liiduga: õnneks hullemaks minna ei saa kui suusatajatel!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Juht
Joel Juht Foto: Erakogu

18. märtsil kirjutas Postimees, et Eesti Esitajate Liit (EEL) on läinud JJ-Street tantsukooli vastu riigikohtusse ning riigikohus on otsustanud kaebust arutada. «Tantsukooli looja ja juhina ei saa ma jätta oma arvamust avaldamata,» selgitab omalt poolt Joel Juht. 

Postimees kirjutas toona, et MTÜ Eesti Esitajate Liit läks tantsukooli MTÜ Urban Style vastu riigikohtusse, kuna alama astme kohtud ei mõistnud koolilt välja õppeprogrammis muusika kasutamise eest nõutud tasu.

Esitajate liit nõuab tantsukoolilt fonogrammide esitamise eest 5648,76 eurot ja viiviseid. Loe rohkem Postimehest!

Elu24 avaldab nüüd Joel Juhti vastuse täismahus:

«15 aastat tagasi lõin ma oma tantsukooli, sest mul oli missioon ja soov panustada töösse noorte inimestega. 15 aasta jooksul olen ma JJ-Street tantsukooli pannud oma südame, energia, aja ja ka suure hulga rahalisi vahendeid.

Alguses ei osanud ma isegi arvata, et minu poolt loodud tantsukool ja sellest välja kasvanud noorteühendus saab nii populaarseks noorte seas ja muutub nii suureks noorte kasvatamisse panustavaks organisatsiooniks.

Tänu igapäevasele kokkupuutele noortega olen selle 15 aasta jooksul kasvanud ka ise ja see kokkupuude on sundinud mind ennast  pidevalt harima ning oskusi ja teadmisi täiendama.

Pidin 2000ndate alguses ligi 10 aasta vältel kulutama erinevate Eestimaa linna- ja vallavalitsuste uksi, panema linnapäid tänavatantsu tantsima, tegema hulga muid hullusi selleks, et selgitada ja tõestada, et tänavakultuuri on võimalik kasutada tõhusa meetodina noorsootöös.

Kui tänavakultuur veel ei olnud mainstream ehk teisisõnu popkultuur, siis toetust leida oli raske. Pigem levis arvamus, et see on mingi kuritegelike kalduvustega põrandaalune noorte subkultuur. Tänaseks on see muutunud.»

Joel Juht on vastava teema kohta teinud postituse ka Facebooki, kus võtab teema kokku nõnda: «Õnneks hullemaks minna ei saa kui suusatajatel.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles