Pöörane galerii: Kertu Jukkumi kõige põnevamad seigad enneolematu rännaku ajal

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kertu Jukkum saabus hiljuti neljakuuselt avastusreisilt, kus ta täitis oma kolm eluunistust: rändas seljakotiga Lõuna-Ameerikas, vallutas Ameerika kõrgeima mäetipu ja avastas Antarktikat.

Meelelahtusportaalide juht ja telenägu Kertu Jukkum saabus hiljuti neljakuuselt Ladina-Ameerika reisilt. Ta külastas kokku üheksat riiki: Argentiina, Uruguay, Paraguay, Boliivia, Peruu, Tšiili, Ecuador, Kolombia ja viimaks Panama. «Elu on liiga lühike, et jäta oma unistused täide viimata,» ütleb Kertu tänulikuna võimaluse eest.

Suure seikluse vahel võttis vapper naine ette 6962 meetrise tipuga Aconcagua mäe vallutuse. Tegemist on kõrgeima tipuga Ameerikas ja väljaspool Himaalajat üleüldse. Aasta esimesel päeval õnnestus Jukkumil raskeid imaolusid trotsides jõuda mäe tippu ja seal samas šampust juua. «Olen jooksnud mitmeid maratone, teinud triatloni ja vallutanud mägesid, kuid Aconcagua on kindlasti üks mu elu raskemaid väljakutseid,» tunnistab tippu jõudnud naine. Tema sõnul sunnib iga taoline eneseületus endasse rohkem uskuma.

Seejärel põikas reisihuviline läbi Amazonasest ja sai pööraselt põneva kohtumise osaliseks, kui lendas külla sügaval džunglis elavale hõimule. Džunglielanike elu jälgis kartmatu naine kolme ööpäeva jooksul. «See on uskumatu kogemus ja ajarännak, mis sunnib mitmeid asju oma elus ringi vaatama,» nendib Kertu.

Reisi viimaseks sihtkohaks oli naisel planeeritud unistuste paik Antarktika, kus loomasõbrana tuntud Kertu kohtas enda sõnul uskumatult palju erinevaid loomi ja linde. Teiste seas vaalu, delfiine, merilõvisid ja muidugi pingviine. 

Kertu käis pingviine vaatamas.
Kertu käis pingviine vaatamas. Foto: Erakogu
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles