Galerii: kraanad on kohal - T1 ostukeskuse katusele hakatakse Eesti suurimat vaateratast püsti panema

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna uue kaubandus- ja meelelahutuskeskuse T1 Mall of Tallinna katusele kerkib õige pea Super Skyparki vaateratas nimega Sky Wheel Of Tallinn, mis valmistati hollandis. Esimene pidulik sõit toimub juba aprillis.

Vaateratas, mis ulatub keskuse katusele 120 meetrini merepinnast, on Hollandi tehasest Eestisse jõudnud ning esimesed sammud vaateratta kokku panemiseks juba käivad.

Super Skyparki tegevjuht Alar Kajari rääkis, et eile pandi juba ostukeskuse juurde valmis kraanad ning täna algas vaateratta paigaldus täie hooga pihta. Hollandist saabus 12 treileritäit osi, millest paljud olid ülekabariidilised. Kui kaua vaateratta kokku panemisega läheb, ei osanud Kajari täpselt öelda, sest töö käigus võib tekkida ootamatuid viivitusi, kuid oli lootusrikas, et juba kahe nädala pärast võib vaateratast imetleda.

«Esimest sõitu ei oska veel lubada. Meil on vaja teha katsetusi, proovisõite, saada linnavalitsuselt luba ja teha veel palju ettevalmistusi. Kuid arvatavasti aprilli keskpaigast saab juba sõita,» ütles Kajari.

Oma ala parimate spetsialistide projekteeritud ning Hollandis valmistatud Sky Wheel Of Tallinn Kajari sõnul kaubanduskeskuse katusele mitte mingit ohtu ei valmista. Vaateratta ja kaubanduskeskuse projekteerimine võttis aega 2-aastat ning on tehtud täpsete normide järgi.

Tallinna uus maamärk– kaubandus- ja meelelahutuskeskuse T1 Mall of Tallinna katusele kerkiv Super Skyparki vaateratas sai Hollandi tehases valmis.
Tallinna uus maamärk– kaubandus- ja meelelahutuskeskuse T1 Mall of Tallinna katusele kerkiv Super Skyparki vaateratas sai Hollandi tehases valmis. Foto: Super Skypark

T1 Mall of Tallinna juht ja keskuse arendaja Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Allan Remmelkoore sõnul on väga lahe näha kunagist veidi hulluna tundunud ideed nüüd reaalsuseks saamas. «Vaateratas ei muuda mitte ainult meie keskuse vaid kogu Tallinna ägedamaks kohaks, kuhu nüüd ka turistidel on põhjust jääda päev kauemaks ja võtta kaasa kogu pere,» ütles ta.

27 gondliga vaateratas on T1 Mall of Tallinna uudse meelelahutust ja kaubandust siduva kontseptsiooni üks oluline lüli. Tegemist on esimese keskusega Euroopas, mille katusele on maamärgiks ja meelelahutusatraktsiooniks paigaldatud vaateratas. Maailmas on teada vaid viis sarnast keskust, mis kõik asuvad Aasias. 

Vaateratta kütte ja konditsioneeriga varustatud gondlitesse mahub kuus inimest. Lisaks on vaaterattal ka üks VIP gondel romantikutele. Gondlitesse pääseb ka ratastooliga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles