Soome telekoomikud pilasid EKREt: see kõlab nagu Bondi filmi «Spectre» odav versioon (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjanaabrite telesaade "Noin viikon studio" EKRE-st.
Põhjanaabrite telesaade "Noin viikon studio" EKRE-st. Foto: Kuvatõmmis videost

Põhjanaabrite telesaade «Noin viikon studio» võttis eelmise nädala poliitikauudised kokku ning rääkis ka meie valimistulemustest. Enim torkas neile silma EKRE suur toetus, mille kohta neil oma vürtsikas arvamus oli.

Eelmisel neljapäeval tegid YLE2 saatejuhid Eeva Vekki ja Anders Helenius nädalakokkuvõtet ning puudutasid ka Eesti valimistulemusi. Telesaates «Noin viikon studio» tegid nad Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna sõna otseses mõttes maatasa.

«Muide EKRE kõlab nagu Bondi filmi «Spectre» odav versioon,» alustas saadet Anders Helenius. 

«Me hävitame teie planeedi. Mul on süles kass. Nad on natukene halvad poisid. EKRE-l on Eestis immigratsioonivatase sõnumiga kampaania, või tegelikult üsna puhta rassismiga. Varem oli partei mitteametlik loosung «Kui on must, näita ust»,» lisas Helenius.

«Kuid selline partei on nüüd Eestis suuruselt kolmas ja järgib sama suundumust nagu mujal maailmas- näpuspinnerid on out ja konservatiiv populism in.»

«On natuke üllatav, et EKRE suutis sisserändega oma toetust kahekordistada, sest Eesti ei ole suure rahvahulga unistuste sihtkoht,» võttis kaassaatejuhilt sõna üle Eeva Vekki.

«Näiteks teatas Italehti, et eelmise aasta jaanuarist oktoobrini taotles Eestis kaitset vaid 75 varjupaigataotlejat. EKRE kampaania on sama kui Soomes mingi partei looks kampaania kookospalmide kaitsmiseks,» lisas saatejuht ja rääkis, et see on mõttetu, sest neid lihtsalt ei ole.

«75 taotlejat on 7,5 varjupaigataotlejat kuus. Soome sisserändeamentik tagastab suitsupausi ajal sama palju,» lisas Vekki ning lisas, et Eestis on kvoodipagulasi veel vähem- 2015. aastast on Eesti vastu võtnud 206 kvoodipagulast, kellest pooled on ära kolinud.

«See tähendab, et nendele seda ust ei pea isegi näitama. Neil on hästi teada, kus uks on ja nad kasutavad seda hea meelega,» lõpetas Vekki.

YLE2 telesaade «Noin viikon studio» on humoorisaade, mida juhivad koomikud Eeva Vekki ja Anders Helenius. Saates kajastavad nad nädala kuumimaid uudiseid ja puudutavad ka poliitilisi teemasid.

Lisaks Eeva Vekile ja Anders Heleniusele, teevad saates kaasa ka teised koomikud ja sõnasepad nagu Yasir Gaily, Tomi Haustola, Antti Haapala, Ida Grönlund, Jenni Poranen, Janne Zareff ja Julia Thurén.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles