Lummav pilt seentega kaetud raamatust on põhjustanud paksu pahandust (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalmeedias levib põnev foto Lewis Carrolli teosest «Alice imedemaal», millele on väidetavalt veekahjustuse tõttu seened peale kasvanud. Tegelikult on tegu kunstiprojektiga ja seened on raamatule kasvatatud meelega.

Muidugi oleks väga tabavalt irooniline, et just «Alice imedemaal» iseeneslikult seened selga ajab. Tuleb välja, et see oli taotluslik ning sotsiaalmeedias jagamiseks on fotolt autori nimi välja lõigatud. Tegelikult on foto autor Igor Siwanowicz, kelle agent on Facebookis avaldanud postituse, milles palub autoriõiguste varguse piiramist.

Agendi selgitusel kasvavad seened tegelikult hoopis piibli peal, kuid Igor Siwanowicz töötles «ilmselgetel põhjustel» fotot ja kandis sellele pealkirjaks «Alice imedemaal». Foto tehti juba seitse aastat tagasi, kuid nüüd on see ilma fotograafi nimeta veebis ringlema läinud ja on inimesi, kes jätavad mulje, et tegu on nende tööga.

«Palun ärge varastage meie töid,» lisas fotograafi esindaja postituse lõppu. «Tänan.»

Raamatule seente kasvatamist saab igaüks ise järele proovida ning selle kohta on Isegi Youtube’is vastavad õpetused olemas. Kel soovi, saab oma raamatu peal katsetada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles