Veel pole hilja vaatama minna: Värskelt üle kullatud Oscari-filme näeb Apollo Kinodes veel viimaseid päevi

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viggo Mortensen
Viggo Mortensen Foto: MARIO ANZUONI / REUTERS

Vastu alanud nädalat kätte jagatud 91. Oscaritega said tunnustatud möödunud kinoaasta parimad filmid, millest mõned jooksevad veel viimaseid seansse ka Eesti suurtel ekraanidel. Kes pole veel vaatama jõudnud, neil maksab kiirustada!

«ROHELINE RAAMAT»: parim film, parim stsenaarium, parim meeskõrvalosa (Mahershala Ali)

Tõsielulise draamakomöödia «Roheline raamat» (The Green Book) aluseks on tõeline sõprus, mis 1960. aastate alguses rassi, klassi ja ühiskondlikke norme eiras. New Yorgi itaallaste naabruskonnast pärit väljaviskaja Tony Lip (Mortensen) palgatakse Manhattanilt lõunaosariikidesse kontserttuurile suunduva tipptasemel mustanahalise pianisti Don Shirley (Ali) autojuhiks. Teekonnal tuleb neil sõltuda «Rohelisest raamatust», et jõuda vähestesse kohtadesse, mis olid afroameeriklastele ohutud. Seistes silmitsi rassismi, ohu, samuti ootamatu inimlikkuse ja naljaga, on nad sunnitud ellujäämise nimel ning edu saavutamiseks oma elu põnevaimal rännakul erimeelsused kõrvale heitma. Lavastaja Peter Farrelly linaloos mängivad peaosalisi  Oscarile kandideerinud näitleja Viggo Mortensen («Sõrmuste isanda» triloogia) ja Oscari-võitja Mahershala Ali («Kuuvalgus»). 

Film kandideeris ka viiele Kuldgloobusele, võites neist kolm: parima komöödiafilmi, parima meeskõrvalosa ja parima stsenaariumi kategoorias.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«TÄHT ON SÜNDINUD»: parim filmilaul («Shallow»)

«Täht on sündinud» (A Star Is Born) filmis astuvad üles neljakordne Oscari-nominent Bradley Cooper («Ameerika snaiper», «Ameerika afäär», «Õnneteraapia») ja Oscarile kandideerinud poptäht Lady Gaga, kes teeb selles filmis oma esimese peaosa. Cooper tegi selle filmiga oma debüüdi lavastajana.

Traagilise armastusloo uusversioonis (tegu on klassikalise Hollywoodi kuulsuselooga, millest on tehtud eelnevalt juba kolm filmi) mängib Cooper Jackson Maine'i, kantrimuusikastaari, kes on parasjagu allakäigu äärel, kui ta avastab andeka tundmatu muusiku Ally (Gaga). Jack juhib Ally rambivalgusesse ning paneb aluse tema tähelennule. Ally edukast karjäärist hoolimata varjutab nende suhet Jacki jätkuv võitlus oma sisemiste deemonitega.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

«BOHEMIAN RHAPSODY»: parim meespeaosa (Rami Malek), parim montaaž, parim helitöötlus, parim helimiks

«Bohemian Rhapsody» toob vaatajani Queeni tähelennu muusikataevasse ning samuti siseheitlused, mille põhjuseks Mercury kontrollimatu elustiil. Pealtnäha ületamatud raskused suudetakse koos siiski ületada ning tulemuseks on ansambli triumfaalne taasühinemine maailma kõigi aegade suurimal heategevuskontserdil Live Aid, kus ravimatu haigusega silmitsi seisev Mercury teeb bändi rokkmuusika ajaloo ühe legendaarseima etteaste, tsementeerides ansambli pärandi igaveseks muusikaajalukku. Freddie Mercury't kehastab eluloofilmis hämmastava rolli tegev 37-aastane Egiptuse päritolu Ameerika näitleja Rami Malek, kes mõjub ekraanil kui kadunud megaartist ise. 

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles