Ukrainaga Eurovisiooni eelvooru võitnud laulja: mind sunnitakse esinemisest loobuma (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maruv valiti Ukrainat esindama, aga nüüd tahavad nii mõnedki, et ta loobuks
Maruv valiti Ukrainat esindama, aga nüüd tahavad nii mõnedki, et ta loobuks Foto: Serg Glovny / ZUMAPRESS.com

Ukrainlased valisid laupäeval oma riiki Eurovisioonil esindama lauljanna Maruvi. Naise võit aga ei meeldi paljudele, kuna ta on Venemaal esinemas käinud. Nüüd ütleb naine, et näeb selgelt, et teda sunnitakse loobuma.

Maruv võitis Eurovisiooni Ukraina eelvooru ülekaalukalt kui nii rahvas kui žürii talle kõrged punktid andsid. Laulu pealkirjaga «Siren Song» esitav lauljanna aga ei saanud oma võitu kaua nautida, kui teda saatis juba kriitika, vahendas 112.international.

Draama ei tule kuskilt mujalt, kui Ukraina valitsuse kõrgemast otsast. Asepeaminister Vyacheslav Kyrylenko korraldas paraja tormi, kui kirjutas Twitterisse mitmed säutsud, kus andis teada, et eelistab pigem Eurovisioonil osalemisest loobuda kui näeb seal riiki esindamas lauljat, kes on käinud agressorriigis Venemaal tuuril.

«Ma kordan paljude inimeste mõtet, aga laulja, kes käib agressorriigis tuuril, plaanib seda edasi teha ja kes ei saa põhjustest aru, ei tohiks meie riiki Eurovisioonil esindada,» kirjutas Kyrylenko.

Aga probleemid Ukraina Eurovisoonil osalemisega hakkasid juba varem. Mitmed esinejad kuulati võimude poolt läbi. Nende käest uuriti seost Venemaaga ja seisukohta Krimmis toimuva kohta. Ansambli YUKO esilaulja lubas Ukraina passi saamise korral kohe vene kodakondsusest loobuda. 

27-aastane Maruv, kelle pärisnimi on Anna Korsun, ütleb nüüd, et teda sunnitakse Eurovisioonil osalemisest loobuma. Naise pühendumine Ukrainale on aga nii suur, et kuigi kolm erinevat riiki pakkusid talle võimalust just neid esindada, loobus naine nendest pakkumisest Ukraina kasuks, kirjutas 112.international.

«Viimased 24 tundi on minu elus olnud kõige emotsionaalsemad olnud. Ma võitsin riikliku eelvooru Eurovisioonile ausalt, kui sain maksimaalse toetuse rahvalt ning žüriilt kõrged punktid. Ja nüüd tahab keegi seda võitu minult ära võtta,» kirjutas Maruv Facebookis.

Maruv Ukraina eelvooru laval.
Maruv Ukraina eelvooru laval. Foto: Serg Glovny / ZUMAPRESS.com

Laulja rõhutas, et ta on valmis loobuma kõikidest Venemaal toimuvatest kontserditest ning maksma oma taskust kõik Eurovisiooniga seotud kulutused kinni.

«Ma olen valmis Venemaal esinemistest loobuma. Ma vastasin kõikidele küsimustele, mis kohtunikel küsida oli. Ma ei ole Krimmis käinud aastast 2014. Ma ei ole ühtegi Ukraina seadust rikkunud. Peale selle ma olen valmis kõik kulutused oma taskust kinni maksma,» lisas Maruv.

Laulja sõnas, et Ukraina riiklik televisioonikompanii leping keelab laval igasuguse improviseerimise (trahv kuni 74 000 dollarit) ning ilma nõusolekuta ajakirjanikega rääkimise. Dokument kohustab osalised täitma kõik kompanii nõudmised ja käsud.

«Ma ei saa Ukraina riiklikult televisioonikompaniilt vastutasuks midagi: rahalist abi, organisatoorset toetust, rahvusvahelist reklaami. Ma pean ka viisa ise tegema,» lisas Maruv.

«Ma tunnen pinget! Ma näen, et tehakse selgeid katseid selleks, et ma loobuksin Eurovisioonil osalemast,» lisas lauljanna resoluutselt.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles