Noor australlanna sai trenni tehes südamerabanduse

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emily Counter
Emily Counter Foto: Facebook

Jõusaali turvakaamera salvestas šokeeriva momendi, kui ergomeetril trenni teinud 21-aastane naine sai südamerabanduse. Haiglas avastati, et naisel on aastakümneid olnud haruldane ja tihti ka surmav lõpptulemusega südameprobleem.

Pärast temaga juhtunud intsidenti soovib 21-aastane Emily Counter, et defibrillaator oleks kõikides jõusaalides kohustuslik, kirjutas The Sun.

Noor naine läks tol saatuslikul päeval jõusaali trenni tegema nagu ta ikka teinud on. Emily kasutas ergomeetrit, mida ta oli varem korduvalt kasutanud. Kuid tol päeval ei piirdunud naine vaid keha kurnava füüsilise väljakutsega, vaid oleks ergomeetrit kasutades peaaegu surnud. Teadmata, et tal on tõsine südameprobleem, sai Emily südamerabanduse.

Emily Counter
Emily Counter Foto: Facebook

Videosalvestisest on näha, kuidas Noosa linnas Kuldrannikul asuva jõusaali Anytime Fitnessis trenni teinud naine kokku kukub, mille järel personal tormab kohe tema juurde, et teda aidata. Jõusaali omanik Aaron Patterson sõnas, et Emily hakkas näost siniseks minema kui tema ja jõusaali liige Ben Duffy haarasid kiirest defibrilaatori järele, et naine taas elule aidata.

Viimaks toimetati Emily haiglasse, kus ta oli kolm päeva koomas.

Emilyl diagnoosit haruldane Bland-White-Garlandi sündroom ehk vasaku südamearteri puudulikkus.

Konditsioon tekib tavaliselt ühel 300 000 vastsündinul ning ilma kirurgilise sekkumiseta sureb laps tavaliselt imikueas. Emilyl aga õnnestus elada 20 aastat ilma, et ta oleks teadnud, et tal see probleem on.

Ta ütles väljaandele Courier Mail: «Mul tekkisid südamevalud ning mul oli joostes raskusi hingamisega. Veel enne seda, kui see minuga juhtus, arvasin ma lihtsalt, et ma ei ole piisavalt vormis. Mu süda tehti korda, see on nagu mul oleks täiesti uus süda.»

Neli kuud pärast eluohtlikku intsidenti on Emilyl taas lubatud trenni teha. Ja ta tahab, et defibliraatorid oleksid igas jõusaalis kohustuslikud, kuna need aitasid päästa tema elu.

Ta ütles: «Kui seda ei oleks seal olnud, siis ma ei oleks praegu elus. See päästis minu elu ning kindlasti päästab ka kellegi teise oma.»

Emily Counter
Emily Counter Foto: Facebook

Jõusaali omanik Aaron kirjeldas intsidenti: «Üks meie noorematest liikmetest tormas minu juurde ja ütles, et ühe tüdrukuga juhtus midagi. Emily lihtsalt lesis maas. Ta ei reageerinud. Õnneks oli meil defibrilaator, mis on absoluutselt fantastiline, ning meil õnnestus Emily elu päästa.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles