Politsei: Rakvere matusebüroo kaubiku pilte «Kuuuurijale» ei avalda ja rahvaga ei jaga! (1)

Kuuuurija
, Kuuuurija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kuuuurija" surnute transport jäädvustus
"Kuuuurija" surnute transport jäädvustus Foto: Kuuuurija ekraanitõmmis

Katrin Lust saatis täna hommikul Politsei -ja Piirivalveametile e-kirja, milles palus selgitusi seoses eile Kanal 2 eetris olnud "Kuuuurija" uue hooaja avasaatega. 

Katrin Lusti hingel oli kaks küsimust. Esimese küsimusena esitas „Kuuuurija“ saatejuht päringu, et kas Eesti politsei oleks valmis jagama avalikult fotosid, mille nad tegid valgest kaubikust Viru Matuseteenused OÜ kontori juures. Saate filmimise jooksul tegi Katrin Lust Eesti politseile väljakutse, sest oli kahtlus, et laibad on kaubikus taas hunnikusse loobitud ning ta soovis kaubiku sisemust näha. 

Kui televaataja eilset saadet nägi, siis teab, et politsei avas küll surnute transpordiks mõeldud kaubiku uksed, kuid seda ainult juhul, kui võttegrupp kaubikusse sisse ei näe. Kohalikud korravalvurid tegid kaubiku sisemusest ka fotod ning väitsid Lustile, et sellel päeval surnuid kaubikus ei olnud. 

Katrin Lust sooviski nüüd näha, mida politseinikud sellel päeval pildistasid? Kas rahvas võib ikka veenduda, et surnute transpordiks mõeldud auto oli tõesti tühi ja sellega oli kõik korras?

Samuti soovis Lust teada, kas vastab tõele, et Viru Matuseteenued OÜ omaniku Üllar Vaseriku firma on võitnud ka riigihankeid ja teostab surnute transporti Politsei-ja Piirivalveametile Harjumaal ning Valgamaal?

"Seda nimetas Vaserik meie kohtumisel ise, et tema firma on võitnud surnute veo hanked Harjumaal ja Lõuna-Eestis," ütles Lust, kelle küsimustele vastas Politsei -ja Piirivalveameti pressiesindaja Leana Loide. 

Avaldame kirja täispikkuses: 

Tere, Katrin!

14. jaanuaril andis matusebüroo politseile loa kaubikusse vaadata tingimusel, et kõrvalistele isikutele selle sisu ei näidata. Kuna tegu on eraomandiga ning rikkumisi politsei ei tuvastanud, siis kogutud info avaldamine (s.h. ka piltide), toimub omaniku loal. Omanik meile selleks luba ei andnud. Kahjuks ei ole meil õigust Teiega kõnealuseid pilte jagada.

Vastuse hangete osas saadab Teile Ilmar Kahro.

Surnute transpordiga seotud hangete osas pole "Kuuuurija" veel vastuseid saanud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles