NAFFi võidu napsas valus armastuslugu

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Tarvi Roosi filmist «Little things matter», mille NAFFi žürii valis tänavuse aasta parimaks noore tehtud amatöörfilmiks. Esimese ja
teise koha saanud filme näeb ka videoportaalist Youtube, «Teel tühjusesse» on olemas Vimeo lehel.
Kaader Tarvi Roosi filmist «Little things matter», mille NAFFi žürii valis tänavuse aasta parimaks noore tehtud amatöörfilmiks. Esimese ja teise koha saanud filme näeb ka videoportaalist Youtube, «Teel tühjusesse» on olemas Vimeo lehel. Foto: Kaader filmist

17-aastane Türi noormees Tarvi Roos napsas noorte amatöörfilmide festivalil NAFF oma tunduvalt vanemate konkurentide eest peaauhinna. Vaja läks hästi tehtud armastuslugu.

Üks väike otsus võib muuta kogu meie elukäiku, oli Roosi kuue minuti pikkuse ja žürii südamed võitnud linateose mõte. Noormeest ei pärjatud esimest korda, tänavu tunnustati teda rahvusringhäälingu korraldatud võistlusel «Koolifilm» kui parimat efekti- ja montaažimeistrit.

Eelmisel aastal esimest korda NAFFil osaledes pälvis ta eriauhinna.

Madalamate poodiumiastmetega leppima pidanud Priit Põhjala ja Urmet Haas on temast vanemad, vastavalt 25 ja 26 aasta vanused. Roos rääkis, et võit ei tulnud talle väga suure üllatusena, kuna ootused olid juba varem suureks aetud. «Kui ma video avalikuks tegin, oli tagasiside väga positiivne ja andis põhjust loota,» rääkis noormees.

Filme esitati tänavu võistlusele 30, nädalavahetusel jõudis Genialistide klubis vaatajate neist 29. Võistluse peakorraldaja, Anne noortekeskuse noorsootöö spetsialist Elge Aas ütles, et festivalist jäi üks teos eemale sisu tõttu, mis ei olnud nõuetekohane ega sobilik. Mõnel filmil lubati aga osaleda ka siis, kui kõiki nõudeid ei olnud täidetud.

Näiteks sõjafilm «Võitlused leegionis» ületas ette antud poole tunni limiidi kaheksa minutiga, kuid selle terviklikkuse ja kvaliteedi tõttu otsustas eelžürii lubada filmi siiski võistlema. Noorte kaks aastat kestnud tööle andis žürii eriauhinna ajalooliselt usutava olustiku kujutamise eest.

Eriti kiitis korraldaja Põltsamaa pühapäevakooli õpetajat Liis Arnekit, kelle juhendamisel esitati kolm filmi, mille tegid festivali noorimad osalejad, lapsed vanuses 6–13 aastat.

Žürii liikme Jürgen Puistaja sõnul kulges festival tõusude ja mõõnadega, oli nii amatöörfilme kui ka neid, mis panid ahhetama. Võidutöö oli tema arvates aga kindlasti oma kohta väärt, sest väga hea oli nii mõte kui teostus.

«See, et 17-aastane poiss oskab valu niimoodi edasi anda, oli juba hämmastav,» kiitis Puistaja. Kõiki NAFFi filme näeb Raekoja platsile üles seatud ekraanilt, kus detsembriõhtutel näidatakse lisaks muinasjuttudele ka filmiprogrammi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles