Eesti Laulu poolfinaalide korraldus jättis soovida: heli oli koha peal korras, silma jäid teised kitsaskohad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Laulu esimese poolfinaali ajal avaldasid televaatajad nördimust, et kodudesse jõudnud heli ei kannatanud vähimatki kriitikat. Kitsaskohad jäid silma aga ka Tartu ülikooli spordihoones kohalkäinutele.

Kui televaatajad nurisesid kehva heli üle, polnud koha peal põhjust sellepärast kurta. Küll aga jäi silma mõni teine kitsaskoht.

Saali müüdi nii iste- kui ka seisukohti, kuid nii mõneski saali otsas olid seisma sunnitud ka need, kes olid istekoha eest 27 eurot maksnud. Kui istekohalt oli vaateväli lavale piiratud, palusid korraldajad külastajatel püsti seista.

Nii mõneltki istekohalt ei näinud korralikult lavale.
Nii mõneltki istekohalt ei näinud korralikult lavale. Foto: Kristjan Teedema/Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix

Kuigi telerite ette meelitas Eesti Laul sadu tuhandeid vaatajaid, jäi huvi koha peal kasinaks. Pooltühi saal paistis silma ka teleülekandest. Tasub ehk küsida, kas piletihinnad jäid tudengilinna jaoks krõbedaks. «Kuldse ala» pileti eest küsiti lausa 50 eurot.

Eesti Laul Tartu ülikooli spordihoonesse saalitäit rahvast kokku ei ajanud.
Eesti Laul Tartu ülikooli spordihoonesse saalitäit rahvast kokku ei ajanud. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Kui muidu pakutakse teleülekannete reklaamipauside ajal kohalolijatele eetrivälist meelelahutust, jäi Eesti Laulu poolfinaalides ka sellest vajaka. Pooletunnise pausi ajal, kui oli eetris «Aktuaalne kaamera», ei toimunud ülikooli spordihoones midagi: publik pidi lihtsalt ootama.

Istekohtade ette oli paigutatud hulk tehnikat.
Istekohtade ette oli paigutatud hulk tehnikat. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

«Aktuaalne kaamera» tegi enne ürituse algust koha pealt 10-minutilise otselülituse, milleks blokeeriti koridor tehnika ja operaatoritega. Selle ajaks jäi rahvamass, kes oli just spordihoonesse sisse pääsenud, kitsasse koridori toppama ega pääsenud kaamerameestest mööda. Ruum läks palavaks ja õhk hakkas otsa lõppema.

Fotograafi silme all veeti külastajate jalge vahelt läbi ka kaableid, mille otsa nii mõnigi koperdas.

Publik pidi «Aktuaalse kaamera» otselülituse nimel kitsas koridoris ootama.
Publik pidi «Aktuaalse kaamera» otselülituse nimel kitsas koridoris ootama. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Vaata ka tervet galeriid vaadetest saalile!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles