Tablettide pärast Egiptuses vangis istunud briti naine avaldas, kellele ta neid viia tahtis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laura Plummer saabus Heathrow lennujaama 2019.
Laura Plummer saabus Heathrow lennujaama 2019. Foto: Andrew Matthews / PA Wire/PA Images

Illegaalsete valuvaigistite eest 14 kuud Cairo vanglas veetnud britt Laura Plummer (34) jõudis lõpuks kodumaale, kirjutab Daily Mail.

Hullist pärit Laura Plummer veetis 14 kuud Cairos vanglapõrgus, sest viis üle piiri illegaalseid valuvaigisteid. Kui naine aga Heathrow lennujaama jõudis murdus ta oma õdede käte vahel, kui temalt küsiti, kuidas kodus olla on.

Laura Plummer õdede Jayne'i ja Racheliga Heathrow lennujaamas, 29.01.2019.
Laura Plummer õdede Jayne'i ja Racheliga Heathrow lennujaamas, 29.01.2019. Foto: Andrew Matthews / PA Wire/PA Images

«Ma vahel arvasin, et see õudusunenägu ei lõppegi. Kahenädalasest päikselisest puhkusereisist sai hoopis 15-kuuline reis põrgusse. Ma tahaksin tänada kõiki, kes mind toetasid, eriti oma peret,» rääkis Plummer MailOnlinele.

«Arvatavasti me sööme midagi ja hiljem lähen otse voodisse,» lisas ta.

Lennujaamas ootasid naist õed Rachel ja Jayne, kes koos Lauraga reisile lennanud oli.

Laura Plummer (keskel) õdede Lynda (vasakul) ja Racheliga (paremal), 29.01.2019.
Laura Plummer (keskel) õdede Lynda (vasakul) ja Racheliga (paremal), 29.01.2019. Foto: Andrew Matthews / PA Wire/PA Images

Laura vabastati enne tähtaega. 290 Tramadoli tableti riiki viimise eest sai naine karistuseks kolm aastat vanglakaristust. 

Naine rääkis, et politsei saatis ta otse lennujaama terminali ning tal polnud võimalust jätta hüvasti oma Egiptuse armastuse Omar Saadiga. Plummer aga vihjas, et naaseb riiki, et näha oma armastatut, kellele tablette viis.

«Meie armastus on üle elanud kõige traagilisemad katsumusi. Sellel põhjusel ei saa ma ka väita, et ei lähe kunagi tagasi,» rääkis naine oma Red Sea kuurortisse naasmisest.

Laura Plummer ja Omar Saad.
Laura Plummer ja Omar Saad. Foto: SWNS.com / SWNS.com

Laura Plummer arreteerti 2017. aasta oktoobris Egiptuse võimude poolt, kui ta lendas Manchesteri lennujaamast Hughadasse Red Sea kuurortisse. Naine viis üle piiri tablette, mis on Suurbritannias legaalsed, kuid Egiptuses keelatud. Valuvaigistid olid mõeldud Omar Saadile, kes vaevles peale autoavariid tugevate seljavalude käes.

Naine sai ravimite smuugeldamise eest karistuse, mis võib kaasa tuua surmanuhtluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles