Eksklusiivselt EMA 2019 laval: uut singlit esitlev NOËP jagab lava briti tulevikutähe Chinchillaga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NOËPi hind oksjonil kasvas rekordiliselt suureks
NOËPi hind oksjonil kasvas rekordiliselt suureks Foto: Promopilt

Ülehomme, 24. jaanuaril toimuval pidulikul Eesti Muusikaauhinnad 2019 galal üles astuv NOËP toob publikuni oma uue singli. Just muusikaauhindade raames toimub elektroonilist popmuusikat viljeleva NOËPi uue singli «Fk this up» maailma esmaesitlus. Singli näol on tegemist rahvusvahelise projektiga, kus löövad kaasa UK-s tuntust koguv tulevikutäht Daisy Matilda Bertenshaw artistinimega Chinchilla ning UK meedia poolt talendiks tituleeritud muusikaprodutsent George Kwali.

Andres Kõpper ehk NOËP kinnitab, et publikul on, mida oodata: «Seekord ei ole ma laval üksi,» sõnab Kõpper vastuseks küsimusele, et mida erilist neljapäevasest esinemisest võiks oodata. Oma vastuses viitab artist sellele, et temaga on lava jagamas ka uue singli üks autoritest. «See, et Daisy ehk Chinchilla selles trackis kaasa teeb, annab loole kindlasti juurde mõnusat välismaist vaibi,» avas artist uue singli osas kaarte.

Kuigi uus singel on NOËPile omaselt hoogne ja meeldejääv, siis muusikaauhindade laval saab näha ka veidikene teistmoodi lähenemist. «Kindlasti tasub äramärkimist see, et Eesti Muusikaauhinnad 2019 galal tuleb singel esitlusele sellises kuues, mida NOËP-ilt ei oskaks keegi oodata,» sõnas Kõpper salapäraselt.

Daisy Matilda Bertenshaw artistinimega Chinchilla teeb kaasa NOËPi uuel singlil.
Daisy Matilda Bertenshaw artistinimega Chinchilla teeb kaasa NOËPi uuel singlil. Foto: Promopilt

Kaasautor ja solist Chinchilla kirjeldab uut singlit järgmiselt: «Minu jaoks peegeldab »Fk this up« seda, et teinekord tuleb asju võtta naljaga. See räägib sellest, et elu tuleb nautida ja seda mitte liiga tõsiselt võtta. Mitte keegi ei ole täiuslik ja me kõik teeme vigu. Singel räägibki sellest, et me peaks neid tunnistama ja nende üle lihtsalt naerma. Me oleme noored ju vaid üks kord elus,» selgitab Chinchilla heatujuliselt.

Noore urban popmuusiku joaks on eesootav külastus esimene kord külastada Eestit ja neiu enda sõnul on ta elevil. «See on suurepärane olla ümbritsetud sellistest talentidest! Ma olen näinud videoid üritusest ja see tundub olevat aasta suurim pidu. Ma ei jõua esinemist ära oodata!» kinnitab lauljanna. Oma lavapartneri osas jagub Chinchillal vaid kiidusõnu: «Andres on tohutult andekas ja ääretult inspireeriv inimene. Ei  juhtu just tihti, et kohtad elus kedagi, kes on nii ambitsioonikas nagu Andres. Ma ei jõua ära oodata, et saaksin sellise talendiga lava jagada ja seda veel tema enda kodumaal nii suurel üritusel.»

Lisaks sellele, et NOËP astub üles esinejate ridades, on kandideerib artist tänavu ka kolmele auhinnale. Nimelt jahib ta tänavu Aasta Popalbumi, Aasta Meesartisti ja Aasta Parim Laul kategooriate võite. «Olin nominatsioonide rohkuse üle täitsa üllatunud. Arvan, et see on muusikutele aasta algusesse selline hea motivatsioonilaeng,» peab Kõpper nominatsioone oluliseks. Artisti enda sõnul rõõmustas teda enim nominatsioon Aasta Popalbumi kategoorias ja just sealt ootaks ta ka võitu kõige enam.

Eesti Muusikaauhinnad 2019 toimuvad 24. jaanuaril Saku Suurhallis. Showprogramm algab kell 19.30, uksed avatakse kell 18.00. Galal astuvad üles Ott Lepland, Rein Rannap, ÖED, Bert Prikenfeld ehk Bert on Beats, Maian, Lenna, Ewert and The Two Dragons, Uudo Sepp, Revals, Duo Ruut, Talbot, NOËP, Victor Crone, The Boondocks ja Panus Eesti Muusikasse auhinna pälviv kollektiiv Mahavok. Õhtut juhivad Reigo Ahven ja Triinu «Lepatriinu» Paomets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles