Pildid ja video: Vatikan kupatab nunnad ja mungad trenni, et lõpuks oma meeskonnaga olümpiale minna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänapäeva maailmas on sport ja heas vormis olemine moes. Sellest ei ole saanud mööda ka katoliku kiriku nunnad, mungad ja preestrid.

Vatikanil on varasemast keegli- ja kriketimeeskond, kuid nüüd avati oma spordiklubi Athletica Vaticana, kus hetkel on 60 liiget, teatab telegraph.co.uk.

10. jaanuaril avatud klubis tegeletakse peamiselt jooksualadega. Lisaks jumalasulastele kuuluvad sellesse spordiklubisse Šveitsi kaardiväe sõdurid, Vatikani tsiviilametnikud ja Vatikani politsei liikmed.

Vatikanis asutati spordiklubi Athletica Vaticana
Vatikanis asutati spordiklubi Athletica Vaticana Foto: AP/Scanpix

Selle spordiklubi loomise idee tuli Vatikani ametnikelt, kes käisid vabal ajal koos tervisejooksu tegemas. Nende tegevusest olid huvitatud ka paljud teised Vatikani seotud isikud ja nii sündiski neid ühendav organisatsioon.

Selle spordiklubi noorim liige on 19-aastane Šveitsi kaardiväelane ja vanim on 62-aastane teoloogiaprofessor, kes töötab Vatikani raamatukogus.

Lisaks treenimisele ja võistlemisele tegelevad selle spordiklubi liikmed ka usu- ja rahusõnumi levitamisega.

Vatikan plaanib kunagi oma meeskonna saata suve- ja taliolümpiale, kuid alustatakse sellega, et osaletakse Vahemere ja Euroopa väikeriikide mängudele, kus saavad võistelda riigid, millel on alla ühe miljoni elaniku.  

Vatikan asutas oma spordiklubi. Pildil osa selle klubi liikmetest jooksmas
Vatikan asutas oma spordiklubi. Pildil osa selle klubi liikmetest jooksmas Foto: EPA/Scanpix

Itaalia olümpiakomitee president Giovanni Malago teatas, et tervitab Vatikani sportlikku algatust ja loodab, et nende sportlased liiga heaks ei saa, sest siis läheb Itaalia sportlastel raskeks.

Malago tõi näite, et 2016. aasta Rio de Janeiro olümpial naiste judo 52-kilogrammi kategooria finaalis oli väikese Kosovo sportlane Itaalia omast parem ja sai kuldmedali.

Athletic Vaticana liikmed võistlevad sel kuul esimest korda, osaledes Roomas La Corsa di Miguel jooksul, millega mälestatakse Argentina pikamaajooksjat Miguel Sanchezit, kes oli nende tuhendete inimeste seas, kes tapeti Argentina hunta perioodil 1974 – 1983.

Selle spordikulbi kaks auliiget on moslemist migrandid, kes said Itaalias asüüli. Paavst Franciscus toetab põgenikke ja kutsub üles neid aitama.

Üks neist on Gambiast pärit 22-aastane Jallow Buba, kes oma teekonnal Euroopasse müüdi kolmel korral Liibüas orjaks, kuid lõpuks õnnestus tal seilata üle Vahemere Itaaliasse.

Vatikani kriketimeeskond St Peter’s IX asutati 2013. See meeskond võistleb Itaalia kriketiklubide ja anglikaani kiriku kriketimeeskondadega.

Meeskonda kuuluvad katoliku preestrid ja seminaristid, kes pärinevad kriketilembestest riikidest nagu India, Pakistan, Austraalia, Inglismaa ja Lõuna-Aafrika Vabariik.

Uut spordiklubi tutvustas 10. jaanuaril ajakirjanikele Vatikani pressiesindaja Alessandro Gisotti.

Vatikanis asutati spordiklubi Athletica Vaticana. Uut spordiklubi tutvustas 10. jaanuaril ajakirjanikele Vatikani pressiesindaja Alessandro Gisotti
Vatikanis asutati spordiklubi Athletica Vaticana. Uut spordiklubi tutvustas 10. jaanuaril ajakirjanikele Vatikani pressiesindaja Alessandro Gisotti Foto: AP/Scanpix

Vatikani spordiklubi T-särk on erkkollane, seljal mustade tähtedega Athletica Vaticana. Nende dress on tumesinine, rinnaosal on valged ja kollased triibud. Kollane ja valge on Vatikani lipu põhivärvid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles