Hull tüüp: Keenia kalamees ujus 5 kilomeetrit ja pääseski politsei käest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia kalurid
Keenia kalurid Foto: YASUYOSHI CHIBA / AFP/Scanpix

Keenia kalur pääses 8. jaanuari õhtul arreteerimisest, hüpates paadist Victoria järve ja ujudes viis kilomeetrit Uganda politsei eest ära.

Keeniast Busia maakonnast Buduongist pärit Ben Wandera oli koos kaaslastega kalastamas Victoria järvel Keenia-Uganda piirialal, kui nende paadi juurde saabus ootamatult Uganda järvepolitseinike paat, teatab msn.com.

Uganda järvepolitsei üksuse liikmed
Uganda järvepolitsei üksuse liikmed Foto: ISAAC KASAMANI / AFP/Scanpix

Mehe sõnul oli kell umbes 1.00 öösel ja nad olid võrke välja tõmbamas.

Wandera pääses, hüpates paadist vette, kuid Uganda politsei arreteeris kolm ta kaaslast, kes ei jõudnud põgeneda.

«Olime just saaki täis võrke paati tõmbamas, kui saabusid relvastatud politseinikud. Neid oli umbes kümme ja osa neist tulid meie paati. Neil olid nii tulirelvad kui matšeeted, kuid ka kurikad, millega nad meid peksta üritasid,» sõnas keenialane.

Mehe teatel olid ta kolleegid paadi ninas, kuid tema oli ahtris ja selle tõttu pääses.

«Nad haarasid mu kaaslastest kinni, kuid ma jäin kaugemale. Võtsin päästevesti, hüppasin järve ja sukeldusin, et politseinikud mind ei näeks,» lausus Wandera.

Keenlane tuli kaugemal pinnale ja nägi, et politsei ei hakanud teda taga ajama, kuigi nad märkasid teda. Ta pani päästevesti selga ja ujus selle abil viis kilomeetrit, jõudes Sio Porti lähedal kaldale. 

Wandera pöördus Keenia võimude poole, et Uganda politsei ahistab Keenia kalureid.  Keenlase sõnul kalastasid tema ja tema kaaslased Keeniale kuuluval järvealal, mitte Ugandale kuuluval alal.

Mehe teatel on Uganda politsei arreteerinud üsna palju Keenia kalureid, keda hoitakse nädalaid ja isegi kuid kinnipidamisasutustes.

Wandera arvates peaks Keenia president Uhuru Kenyatta panema Keenia mereväelased Victoria järvele Keenia-Uganda piirile patrullima, sest vaid nii on võimalik Keenia kalureid kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles