Video: raha ei too õnne? Maailma rikkaim inimene Jeff Bezos ja ta naine lahutavad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff ja MacKenzie Bezos 2018 Beverly Hillsis Vanity Fairi Oscari peol
Jeff ja MacKenzie Bezos 2018 Beverly Hillsis Vanity Fairi Oscari peol Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix

Raha vist tõesti ei tee õnnelikuks, sest maailma kõige rikkam inimene Jeff Bezos ja ta naine MacKenzie Bezos teatasid 9. jaanuaril, et nad lahutavad.

USA meedia andmetel teatasid 54-aastane Bezos ja ta 48-aastane naine lahkuminemisest ühise tviidiga.

Jeff ja MacKenzie Bezos 2017
Jeff ja MacKenzie Bezos 2017 Foto: Danny Moloshok / Reuters/Scanpix

«Meie pere ja lähemad sõbrad teavad, et oleme olnud lahus juba mõnda aega ja nüüd langetasime otsuse minna lõplikult lahku. Jääme edaspidi sõpradeks,» teatasid Bezosed.

Nad olid abielus 25 aastat ja neil on neli last.

Bezosed lisasid, et need 25 aastat on nende elus olnud õnnelikud ja nad mõlemad on oma lastele vanemad edasi.

Jeff Bezos õppis Prinectoni ülikoolis, mille lõpetas 1986. Pärast ülikooli, 1986 - 1994 töötas ta New Yorgis Wall Streetil investeerimisfirmas, kus kohtus ka oma tulevase naisega.

Jeff Bezos esinemas septembris 2018 kosmose- ja küberkonverentsil Marylandis Oxen Hillis
Jeff Bezos esinemas septembris 2018 kosmose- ja küberkonverentsil Marylandis Oxen Hillis Foto: Jim Watson / AFP/Scanpix

Bezos asutas maailma suurima internetikaubamaja Amazoni 1994, kui reisis läbi USA New Yorgist Seattle’isse. Bezose naine MacKenzie, kes on ka kirjanik, oli üks esimesi selle firma töötajaid.

Majandusväljaannete andmetel on Jeff Bezose vara suurus umbes 140 miljardit eurot. Põhiosa sellest moodustavad Amazoni aktsiad, mida Bezosel on 16,1 protsenti.

Ei ole teada, kas Bezostel on abieluvara leping. Kui ei ole, siis võib oletada, et nad jagavad lahtades oma vara pooleks. See teeks MacKenzie Bezosest maailma ühe rikkama naise.

Jeffrey Preston Bezos (sündinud 12. jaanuar 1964 New Mexicos Albuquerques) on ettevõtja, investor, elektriinsener ja filantroop, enim tuntud Amazon.com tegevjuhina.

Jeff Bezos aprillis 2018 Texases Dallases George W Bushi keskuses juhtide konverentsil
Jeff Bezos aprillis 2018 Texases Dallases George W Bushi keskuses juhtide konverentsil Foto: Rex Curry / REUTERS/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles