«Täna õhtul...» startis Tõnis Mägiga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Tõnis Mägi saates «Täna õhtul...»
Muusik Tõnis Mägi saates «Täna õhtul...» Foto: ERR

Pühapäeval alustas Vahur Kersna juhitud ETV saade «Täna õhtul...», mille esimeseks külaliseks oli Tõnis Mägi.

1959. aasta suvel, kui üleliiduline tsirkus Tallinnas viibis, jooksis elevantide järel üks väike poiss. See poiss oli Tõnis Mägi. «See oli õnnetunne. Ebareaalne, et Pelgulinnas oli elevant,» meenutas laulja. «Selles kõiges oli midagi muinasjutulikku, justkui ei tohiks olla, aga on.» Mägi tunnistas, et on hiljemgi kogenud elevantide järel jooksmist.

Muusiku elus on olnud perioode, mida natuke häbeneb: «Ikka on selliseid laule tehtud, mida ei kuulaks.» Samas on see tema elu ja mida ikka kustutada... «Selline ta on, kõikide oma vigadega. Kõik tehtu on kasuks tulnud.»

Juubelipeo puhul leidis ETV oma arhiivist laule, mida ta polnud kuulnudki: «Ja milliseid riideid ma veel kandsin!» Mägi ütles, et laulad ja laulad, kuni leiad oma. Mõnel võtab see vähem aega, mõnel rohkem.

Muusik on palju Venemaal esinenud ning venelaste kohta jagus tal ainult häid sõnu: «Erakordselt toredad inimesed on seal, andekad ja targad.» Venemaale on teda tagasi kutsutud küll. Kunagi tahtis ta minna, aga enam mitte: «Mulle meeldib siin, kus olen. Ei ole põhjust kuude viisi ära olla.»

Mägi on ka teatrit teinud. Endast oluliselt erineva inimese mängimine on põnev. Ta ei suudaks olla nagu Mick Jagger, kes laulab tuhandeid kordi sama laulu. «Tahaks uusi asju kogeda.»

Saadet külastas ka Jarek Kasar ehk Chalice, kes meenutas, kuidas ta legendiga kohtus. Tartu kultuuriauhindande jagamisel kõndisid nad teineteisest mööda, Mägi vaatas tagasi ja ütles Chalice'ile, et tal on ju see hea plaat.

Nüüdseks on artistid päris palju koostööd teinud ning Mägi kiitis noort kolleegi taevani: «Jarek on absoluutselt muusikat täis. Sõbrad, te saate veel näha, millega ta hakkama saab!»

Mägi meenutas, et talle ütles noorena nii hästi Mikk Mikiver. «Sina ei pea üldse pabistama, sul on kõik olemas,» tunnustas teatritegelane toona.

Mikiveri toetavad sõnad aitasid muusikut, sest mingil hetkel oli tal eneseusk täiesti kadunud. «Tore, et laulad, aga mis tööd sa teed?» olla kolhoosipeol küsitud. Siis arvas Mägi tõesti, et neil meestel võib õigus olla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles