Järelehüüded Jörpale: loe, millised staarid vanameistrit hea sõnaga meenutavad

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Estraadilegend Üllar Jörberg tegi koostööd rokkbändiga Kosmikud.
Estraadilegend Üllar Jörberg tegi koostööd rokkbändiga Kosmikud. Foto: Kosmikud/Facebook

Eile suri 77-aastaselt Eesti estraadilegend Üllar Jörberg, kelle kuulsusrikas lavakarjäär vältas üle poole sajandi. Vaatame üle, millised Eesti avaliku elu tegelased Jörpat hea sõnaga meenutama jäävad.

Muusik Leslie Laasner

«JÖRPA! Tuleb välja, et Jörpa ühendab suurt osa minu FB sõpradest. Sellist järelhüüde lainet pole varem kellegi teise puhul tähendanud. See näitab, et Jörpa oli ikka igati äge tüüp, inimene ja nähtus, kellega kõik tahtsid sõbrustada ja kokku puutuda. Olla pildil Jörpaga oli insta teema juba enne Instagrammi leiutamist. Minu puhul,» kirjutas artistinime all Leslie Da Bass tegutsev Laasner Facebookis.

«Kaevasin välja ühe polaroidi 90ndatest. Atlantises toimus kräu ja seal toimus muuhulgas moedemm, millele ma muusikat alla mängisin. Aga Jörpa oli ürituse peaesineja, tegi enne laivi pühendunult sooja, võimles ja venitusharjutusi. Pärast puhusime juttu ja tegime loomulikut bäkis autentset insta pilti ja sain Jörpalt ka laheda plakati. Kui ta plagu signeeris, siis küsis, et kellele? Ütlesin Leslie. Jörpa kuulatas, vaatas mulle otsa ja ütles rõõmsalt, kurat, see on ju selle koera nimi?!? (Lassie movie) ?

Fotolavastus on Jörpa tehtud. Mulle sobitas veinipudeli ja ise ütles, et tahab kindlasti jääkühvlit. RIP Jörpa, lahe mees!»

«Fotolavastus on Jörpa tehtud. Mulle sobitas veinipudeli ja ise ütles, et tahab kindlasti jääkühvlit.»
«Fotolavastus on Jörpa tehtud. Mulle sobitas veinipudeli ja ise ütles, et tahab kindlasti jääkühvlit.» Foto: Leslie Laasner/Facebook

Põhja-Tallinna räppar Jaanus Saks

Pärnu muusik Märt Niidassoo

«Meenub üks seik Heikoga (bändikaaslane John Stuart Millist – toim). See oli nii umbes 6-7 aastat tagasi ja liikusime lokaali Kassa. Vanusepiirang oli küll 25 ja väike Märt kuidagi selle lähedal polnud, aga esines vana legend Üllar Jörberg,» meenutas Niidassoo Facebookis.

«Sisenedes liikusid kaks igipõlist fänni kohe lava ette ja nõudsid viisakalt vana hea «Rannatuult», sest see oli muundatud kujul saanud meie rannatoolide laenutuse hümniks. Üllar liigutas pea mikri tagant ära, mis ei takistanud küll laulu vokaalil jätkamist ning ütles kahele noorele fännile: «Poisid, praegu ei saa! Mul on teine plaat peal!»»

Kosmikud

Räpipunt 5miinust

Poliitik ja punkar Tarmo «Kojamees» Kruusimäe

Filmimees Rain Tolk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles