Läti naljahammas paljastas rahvusvahelise skandaali: lätlased varastavad eestlastelt maa tagasi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlane pani Facebooki üles video, kus näitab, kuidas lätlased eestlastelt maa tagasi võtavad.
Lätlane pani Facebooki üles video, kus näitab, kuidas lätlased eestlastelt maa tagasi võtavad. Foto: Ivars Graudiņš/Facebook

Lätlane Ivars Graudiņš laadis Facebooki üles video, kus paljastas šokeeriva tõsiasja: lätlased varastavad eestlastelt maad tagasi. Videos on näha, kuidas Eesti-Läti piiril tõstetakse kopaga mulda ühest riigist teise.

Graudiņš pani neljapäeva lõuna ajal üles eriskummalise video, millega näitas, kuidas Eestist ekskavaatoriga mulda Lätti tõstetakse. Video pealkirjaga ei jäänud mees ning teatas suurejooneliselt: «Šokeeriv! Rahvusvaheline skandaal - lätlased võtavad eestlastelt maa tagasi!»

Kahe riigi piiril filmitud videos selgitab mees, et vasakul on Läti ja paremal Eesti, ning samal ajal võib näha, kuidas mulda ühest riigist teise tõstetakse. «See on Ruhnu saare eest,» selgitab mullavarga kaadritagune hääl.

Kaadrisse jäänud sildilt on näha, et vasakul asub Ipiku vald, kus on ka Läti põhjapoolseim punkt. Video autor on pärit Limbaži linnast, mis jääb Ipiku endisest piiripunktist umbes 80 kilomeetri kaugusele.

Vaata videot:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles