Fotod: kohtust pääsenud Savisaar käis Tondiraba jäähallis komöödiasõul (15)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Edgar Savisaar tähistas äsja lõppenud kohtusaaga lõppu õhtul Tondiraba jäähallis.

Kui Postimehe reporter täna päeval Lääne-Virumaal Hundisilmal käis, et Savisaarelt endalt kohtuprotsessi lõpetamise kohta kommentaari paluda, väitis abiline Jelena Valme, et Savisaar on haige ja ei saa kommentaare jagada.

Edgar Savisaar istus aga juba täna õhtul Tondiraba jäähalli VIP-loožis ning nautis Vene koomiku Pavel Volja stand-up etendust.

Täna hommikul langetas Riigikohus otsuse, millega kunagine Tallinna linnapea ja endine Keskerakonna esimees Edgar Savisaar pääses oma kehva tervise tõttu kohtupidamisest. 

Riigikohtu kriminaalkolleegium tõdes, et kuigi Savisaar saaks teatud tingimuste täitmise korral kohtuistungitel osaleda, on tema terviseseisundit silmas pidades suur risk, et kriminaalmenetluse jätkamisel võib selles osalemine põhjustada süüdistatava tõsise terviserikke või surma.

Savisaare kaitsja Oliver Nääsi sõnul näitab riigikohtu otsus, et Eesti õigussüsteemi väärtused on paigas.

«Riigikohtu määrus kriminaalmenetlus Edgar Savisaare tervisliku seisundi tõttu lõpetada näitab, et isegi kui selle kinnitamiseks kulub väga palju aega, on Eesti riigi õigussüsteemi väärtused paigas. See tähendab, et inimelu ja tervis on olulisemad kui avalik huvi ning kohtupidamine kellegi elu ja tervise hinnaga, ei ole aktsepteeritav,» ütles Nääs.

«Õigusriigis langetab otsuseid kohus ning riigikohtu seisukohtadega prokuratuur ei vaidle,» kommenteeris tänast otsust riigiprokuratuuri avalike suhete nõunik Kaarel Kallas.

Kallas rõhutas, et kõnealune kriminaalasi on siiski lõpetatud vaid ühe süüdistatava – Edgar Savisaare – osas. Edgar Savisaart ei mõistetud õigeks ning nende suhtes, kellele heidetakse ette Edgar Savisaarele altkäemaksu andmist, kohtupidamine jätkub.

Pavel Volja kontsert Tondiraba Jäähallis
Pavel Volja kontsert Tondiraba Jäähallis Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Täna õhtul andis koomik Pavel Volja etenduse Tondiraba jäähallis. «Suure stand-up’i» kava raames avab Volja kõige tähtsamad teemad, mis teevad muret kaasaegsele ühiskonnale ning jagab mõtteid sellest, mis toimub tema elus. 

Sõumees, telesaadete juht, näitleja ja muusik Pavel Volja on üks parimaid stand-up žanris töötavaid Venemaa koomikuid. Terve aasta oma stand-up sõu külalisetenduste tuurid vahele jätnud, naaseb kaasaegse huumori erk esindaja välismaa lavale tagasi uue valikuga teravate, krõbeda sõnaga vürtsitatud naljadest. 

Volja näitas end 13 aastat tagasi populaarses sõus «Comedy Club» «glamuurse kaabakana», kes paljastas staare. Ka täna ei alanda Pavel Volja aktuaalsetel teemadel oma julgete monoloogide kraadi. Etteastetes tõstatab Venemaa sõumees aktuaalseid küsimusi ja viskab nende üle nalja. Pealtvaatajaid rõõmustab huumor, mis on küllaga täiendatud Volja improvisatsiooni ja karismaga.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles