Ed Sheerani edukas aasta lõppes võimsa rekordiga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ed Sheeran esinemas septembris USAs Pennsylvanias Pittsburghis
Ed Sheeran esinemas septembris USAs Pennsylvanias Pittsburghis Foto: Jason L Nelson/ADM/Capital PictuJason L Nelson/ADM/Scanpix

Briti laulja ja laulukirjutaja Ed Sheeran, kodanikunimega Edward Christopher Sheeran, püstitas sel aastal rekordi, saades artistiks, kes on ühe aastaga enim teeninud.  

27-aastase Sheerani 2018. aasta sissetulek on 342 miljonit naela (376 miljonit eurot), teatab news.com.au.

Ed Sheeran esinemas Londonis Camdenis THe Roundhouse'is sündmusel Music 4 Mental Health
Ed Sheeran esinemas Londonis Camdenis THe Roundhouse'is sündmusel Music 4 Mental Health Foto: Martin Harris/Capital Pictures / MAR/Capital Pictures/Scanpix

Sheerani ühe aasta teenistus on popmuusikute aastateenistuste seas suurim. Seda võrreldes ka nendega, kes enam muusikaga ei tegele või on surnud.

Sheeran edestas oma sissetulekuga näiteks Taylor Swifti, Beyonce’d ja Jay-Z’d.

Muusikute sissetulekuid uurinud statistikafirma Pollstar andmetel oli Sheerani nädalateenistus 6,5 miljonit naela (7,15 miljonit eurot).

Sheeran teenis oma kontserttuuriga Divide rohkem kui viimase 30 aasta jooksul ükski teine muusik on oma kontsertidega teeninud. Sheeran andis 53 linnas 94 kontserti, ta esinemistele müüdi üle viie miljoni pileti.

Sheerani 2014/2015 kontserttuur Multiply tõi talle 119 miljonit naela (130 miljonit eurot), olles sel aastal selle summa rohkem kui kahekordistanud.

Sheerani järel teisena on oma teenistuselt Taylor Swift, kes teenis aastaga 244 miljonit naela (268 miljonit eurot).

Taylor Swift Ameerika muusikaauhindade galal oktoobris 2018 Los Angeleses
Taylor Swift Ameerika muusikaauhindade galal oktoobris 2018 Los Angeleses Foto: OConnor-Arroyo / AFF-USA.com / AFF/PA Images/Scanpix

Jay-Z ja Beyonce on kolmandad, saades 201 miljonit naela (221 miljonit eurot).

Esikümnesse mahuvad veel Pink, Bruno Mars, Justin Timberlake, The Rolling Stones, Roger Waters ja The Eagles.

2018. aasta on Ed Sheeranile olnud ka eraeluliselt õnnelik, sest muusiku vihje kohaselt abiellus ta oma kallima, 26-aastase Cherry Seaborniga. Märgati, et ta on hakanud kandma abielusõrmust.

Ed Sheeran 2017
Ed Sheeran 2017 Foto: Ian West / PA Wire/PA Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles