Intervjuuklipp: Meisterlik kaameratöö! Kuidas «Lesed» Chicago kõleduse ekraanile tõi

Spekter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alati suurepärane Viola Davis põnevikus «Lesed».
Alati suurepärane Viola Davis põnevikus «Lesed». Foto: Kaader filmist

Steve McQueeni poliitilise draama sugemetega röövifilm «Lesed» ei ole tavaline film selle kõige paremas mõttes – tegu on omaette kunstiteosega, kus ekraanil toimuv filmiti üles ülima läbimõeldusega. 

Filmi tegevus toimub Chicagos, mida tuntakse popkultuuris suuresti kui veidi hämarat krimilinna.

Vaata lühivideot sellest, mismoodi «Leskedes» linna olustik ekraanile toodi (eestikeelsete subtiitritega):

Oscari-võitjast režissöör Steve McQueen («12 aastat orjana») ja menukirjanik Gillian Flynn («Kadunud») toovad novembris ekraanile karmi ja kompromissitu tänapäevase maailma eluolu peegeldava põneviku «Lesed», mille võtmesõnadeks on kuritegevus, kirg ja korruptsioon. Film on juba saanud kriitikutelt palju kiita ning ennustatakse kuldmehikestki.

«Lesed» on lugu neljast naisest, kellel ei ole mitte midagi ühist peale tohutusuure võlakoorma, mille on endast maha jätnud nende kurjategijatest abikaasad. Pinged jõuavad keemispunkti, kui Veronica (Oscari-võitja Viola Davis), Alice (Elizabeth Debicki), Linda (Michelle Rodriguez) ja Belle (Cynthia Erivo) otsustavad saatuse omaenda kätesse haarata ning oma jõud ühendada. Tulemuseks on hulljulge plaan, mille eesmärgiks on tagada endale elu, kus ei pea igal sammul surmahirmus üle õla vaatama.

Teistes osades astuvad üles Liam Neeson, Colin Farrell, Robert Duvall, Daniel Kaluuya ja Brian Tyree Henry.

Apollo Kinodes alates 30. novembrist 2018.

 Widows
(2018) on IMDb

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles