Pisarsilmne Helen Adamson: ma ei viitsi tegeleda inimestega, kes lihtsalt lahmivad ja sõimavad (1)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helen Adamson ei taha tegeleda inimestega, kellel puudub empaatiavõime
Helen Adamson ei taha tegeleda inimestega, kellel puudub empaatiavõime Foto: Kuvatõmmis Instagramist

Laulja Helen Adamson võttis Instagrami sõna ja jagas oma ebameeldivat kogemust Interneti kommentaatoritega, kes teda pärast valesti parkimise eest trahvi saamist sõimama hakkasid.

«Need inimesed arvavadki, et nad võivad nii teha, kuna nende emotsionaalne intelligentsus on niivõrd palju alla igasugust arvestust ja neid ei muuda,» alustas Helen Adamson oma pikka pöördumist kommentaatorite teemal.

Pisarsilmne Helen Adamson selgitas, miks ta otsustas sellest nüüd rääkida. «Mina olen võtnud sellise suhtumise, et ma ei loe ühegi artikli kohta käivaid kommentaare. Ma ei loe uudiseidki enam, sest ma ei suuda seda negatiivsust vastu võtta. Ma hiljuti avaldasin Facebookis postituse, kui ma sain trahvi,» ütles Helen. 

«Ma endiselt arvan, et liikluskorraldaja käitus minuga ebainimlikult, sest ma parkisin invakohale ... tegelikult isegi mitte invakohale, vaid selle kõrval olevale haljasalale, et ma ei võtaks tervet suurt kohta ära. Ta nägi mind, ta nägi, et ma kõnnin karkudega, ma ütlesin talle, et mul on valus kõndida, et ma ei jaksa kõndida kaugele, ja ta tegi mulle ikka trahvi. Ma avaldasin selle kohta siis Facebooki postituse ja kuigi seal oli ka väga ilusaid kommentaare, mille eest ma olen väga tänulik, et on olemas ka häid inimesi, kes mõistavad seda, aga oli ka neid, kes vist ise ei ole kunagi ajutist traumat kogenud, kes ei ole seda valu kogenud, ja kes ütlesid, et inimesed nagu mina, on sisuliselt debiilikud,» kirjeldas Helen oma ebameeldivat olukorda.

Helen Adamsoni ebameeldib kogemus netikommentaatoritega.
Helen Adamsoni ebameeldib kogemus netikommentaatoritega. Foto: Kuvatõmmis Instagramist

«Ja siis ma mõtlesin, et kas ma üldse tahan midagi postitada. Et ma üldse ei viitsi vastu võtta seda paska. Ma ei tea, kas ma tahan vastu võtta inimesi, kellel puudub empaatiavõime. Inimesi, kes ei taha aru saada, mida tunneb inimene, kellel on ajutine trauma, kellel on midagi juhtunud, kes on kaotanud lähedase autoõnnetuses. Ta ei suuda end panna selle inimese olukorda, vaid ta lihtsalt lahmib, ta lihtsalt sõimab, ütleb halvasti,» jätkas laulja.

Helen pakkus siis välja hea mõtte, mida sellises olukorras teha. «Me peaksimegi hakkama kaitsma neid inimesi, kellele halvasti öeldakse. Me peaksime suu lahti tegema, sest meil on võim. Tihti peale need head inimesed ei taha midagi öelda, sest nad ei taha, et neile ka halvasti öeldakse. See peab muutuma. See ei saa niimoodi jätkuda. See viha, mis inimeste sees on, see ei ole normaalne,» rõhutas Helen Adamson. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles