«Troonide mängu» täht tahtis olla hoopis NBA-staar

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hafthor Björnsson maikuisel Maailma tugevaima mehe võistlusel.
Hafthor Björnsson maikuisel Maailma tugevaima mehe võistlusel. Foto: NOEL CELIS/AFP

Maailma tugevaimaks meheks tituleeritud Hafthor Björnsson on saanud läbi «Troonide mängu» menusariaali maailmakuulsaks. Plaan A oli praegusele lihasmäele aga murda läbi korvpalliväljakutel.

Upproxx küsis 30-aastaselt islandlaselt, kas ta mõtles nooruses NBAs või Euroliigas mängimisele. «Jah, lapsena olid mul sellised unistused. Ma tahtsin saada profikorvpalluriks, aga nagu paljud teisedki, tuli mulgi enne edukaks saamist mitu korda mudas ära käia,» vastas 2.06 pikk Björnsson.

Mees selgitas oma teed musklimäeks: «Ma olen oma elus palju-palju-palju kordi põrunud ja ma põrusin ka korvpallis. Murdsin kaks korda oma jala, sain hirmsalt vigastada. Nii et ma otsustasin erru minna. Kuna ma olin teinud korralikult jõutõstmist, hakkas mind huvitama, kuidas muskleid kasvatada. Pärast seda, kui otsustasin korvpallist puhkuse võtta, hakkasin iga päev treenima ja nägin oma keha läbimas imelisi muutuseid. Nagu muskel kasvas, seda rohkem ma sõin. Mida rohkem ma treenisin, seda tugevamaks ma sain – ja nii ma vaikselt treenimisse armusingi.»

Björnsson võtab korvpalli praegugi kätte, aga üpris harva: «Võib-olla paar korda aastas lähen abikaasa või sõpradega ja loobime veidi palli, millalgi suvel.»

Miks ta kunagise armastusega tihedamalt ei tegele? Põhjus on ajapuuduses – lisaks «Troonide mängu» filmimisele ja jõumehevõistlustel osalemisele, on ka tema puhkepäevane graafik ülitihe. Björnsson selgitab: «Näiteks ma söön kuus korda päevas ja ainuüksi nende einete valmistamine ja söömine võib võtta palju aega.» Kokku tarbib ta päevas 10 000 kalori jagu toitu. «See on midagi, mida tavaline inimene ei saaks kunagi teha. Sa ei suudaks kunagi sellist toidukogust süüa, sest see väsitaks su ära. See on liiga palju kaloreid.»

Kuidas «Troonide mängu» viimane hooaeg lõppeb, sajas Mäge kehastav islandlane intervjuus ei paljastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles