FOTOD: Tallinna lennujaam avas külastajatele krüptovärava

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna lennujaam avas uue sisu ja väljanägemise saanud värava number 5, mille temaatika viib reisijad krüptomaailma. Ootealal saab istuda läbi virtuaalmaailma sõitvas rongis, teha aega parajaks krüptoakadeemias ja ennustada krüptovarade hinnaliikumisi.

Uue värava loomise taga on Eestis krüptovarade kauplemiskeskkonda arendav ettevõte CoinMetro. Ettevõtte juhi Kevin Murcko sõnul otsustati avada lennujaamas värav selleks, et tõsta Tallinnat läbivate reisijate seas esile siinse krüptotööstuse kiiret arengut ning aidata seeläbi ka kaasa innovaatilise e-Eesti maine edendamisele.

Murcko selgitas, et kuigi krüptovarade hinnamull laseb hoogsalt õhku välja, ei kahtle CoinMetro tehnoloogia vastupidavuses ning soovib valdkonda laiemalt tutvustada. «Kuigi krüptotöösuse turud hetkel liiguvad nagu nad liiguvad, on selle taga peamiselt varade järjepidev juurdetekkimine. Spekuleerimine toimub eeskätt ikkagi krüptovarade hinna, mitte varade aluseks oleva tehnoloogia usaldusväärsuse tõttu. See, mida praegu näeme, on loomulik tsükkel, kuid ei tähenda, et krüptotööstusel puuduks väärtus,» selgitas Murcko.

Uues väravas saab ekraanidelt ülevaate reaalajas krüptoturul toimuvast. Samuti saab prognoosida puutetundlikel ekraanidel krüptoturu langusi ja tõuse reisija lennu maandumise hetkeks. Õige prognoosi korral on võimalik saada tasuta krüptoraha, millega CoinMetro platvormil oma kauplemiskonto avada. Reisijad, kel kogemused krüptoturuga puuduvad, kuid kes selle valdkonna vastu huvi tunnevad, saavad end arendada CoinMetro krüptoakadeemias.

Ootealale on paigutatud ka spetsiaalne mündimasin, mis väljastab kuldse värvusega krüptomünte, mida saab kasutada meenena. Samuti saab soetada nende eest CoinMetro platvormiga liitudes teatud koguses tasuta krüptovaluutat. Ootealal on ka CoinMetro ehk tõlkes nn mündimetroo stiilis istmed, milles saab enne lendu mugavalt lõõgastuda või tööd teha ning mille taustaks näeb metrooakendest 3D-krüptomaastikku.

Värava loonud krüptovarade kauplemiskeskonda arendava CoinMetro eesmärk on ühendada blockchain-tehnoloogial põhinevad digitaalsed varad traditsiooniliste turgudega. CoinMetro taga on meeskond, kelle poolt on loodud ka rahvusvaheline valuutakauplemisplatvorm FXPIG.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles