Metsikutes kogustes heroiini transportimisega vahele jäänud modell veeti lõksu

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Facebook

Modell, kes püüdis smugeldada 1,1 miljoni naela väärtuses heroiini Iirimaale, murdus Pakistanis toiminud kohtuprotsessi ajal ning plahvatas nutma. Selle tõttu lükati tema juhtumi menetlemine taaskord edasi.

22-aastasele Tereza Hluskovale öeldi, et tema kohtuprotsess lükkub taaskord edasi, kui ta hakkas kohtusaalis lakkamatult nutma, kirjutas The Sun.

Naise kottide hulgast leiti kaheksa ja pool kilo heroiini, mis olid peidetud tema pagasi hulka kuulunud kujukeste sisse. Tereza peeti kinni eelmise aasta jaanuaris, kui ta püüdis läbi Abu Dhabis Lahore lennujaamast Dublinisse lennata.

Tšehhitar sõnas, et ta oli Pakistanis modellitöö pärast ja tal pole õrna aimugi, kes narkootikumid tema pagasi hulka pani. Pärast naise telefoni vaatamist peeti kinni veel kaks meest. Kõikidele osapooltele on nüüdseks esitatud süüdistus narkootikumide salaveos.

Modelli kohtuprotsessi on pidevalt edasi lükatud, kuigi kohus on kuulnud juba mitme tunnistaja ütluseid. Terezat võib süüdimõistmise korral ees oodata kuni kümne aasta pikkune vabadusekaotus. Kui see peakski juhtuma, siis tal isegi veaks, sest surmanuhtlus määratakse neile, kes jäävad vahele üle kümne kilose narkolaadungiga.

Ametivõimud väidavad, et Hluskova kohtas Pakistanist pärit meest Manchesteris, kes oli loonud libafotostuudio. Tolli pressiesindaja sõnas kohalikule meediale: «Kui ta oli öelnud Hluskovale, et ta läheks Pakistani, kus ta reklaamib mitmete juhtivate brändide tooteid, siis ta oli nõus seda kopsaka raha eest tegema.»

«Ta saabus Pakistani ja peatus mõne aja Gujranwalal. Pärast seda läks ta Lahore lennujaama, kust talle anti kott narkootikumidega.»

Internetti üleslaetud videos on näha, kuidas Pakistani tollitöötajad «avastavad» narkootikumid, samal ajal kui Hluskova pahaaimamatult oma asjadega tegeleb.

Hluskova ütles hiljem kaamerasse: «Nad andsis mulle midagi pagasiga, kolm kuju või midagi. Nad ütlesid, et see oli kink. Ma ei teadnud, et seal sees on midagi.»

Kummalise arenguna vahistati ja mõisteti kolmeks aastaks vangi Tšehhi Vabariigist pärit mees, kes lubas Pakistanis korraldada mitmeid terrorismiakte, kui Hluskovat ei vabastata.

21-aastane Nikolai Simeonov Ivanov saatis Pakistani telekanalitele ja veebiportaalidesse ähvardava sisuga kirju. Mees ei uskunud, et keegi teda tõsiselt võtab, kuna lisas kirja juurde ka oma telefoninumbri ja emeili.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles