Pahameeletorm Facebookis: ärinaine Karoli Hindriks süüdistab ameeriklanna ründamises fašiste (11)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ärinaine Karoli Hindriks.
Ärinaine Karoli Hindriks. Foto: Postimees/Scanpix

Eile ründasid Tallinnas Stroomi rannas ettevõtja Karoli Hindriksi ameeriklannast sõpra kaks Eesti meest, kes loopisid naist kividega ja käskisid välismaalasel koju minna. Tuntud ärinaine kirjutas juhtunust Facebooki ning sattus rahvuslaste pahameeletormi kätte.

Teisipäeval tungisid Stroomi rannas koeraga jalutanud ameeriklannale kallale kaks meest, keda ärritas kannatanu sõnul see, et naine rääkis telefoniga inglise keeles. Ameeriklannale, kes nii elab kui töötab Eestis, karjuti «Go home foreigner, go home» («mine koju, välismaalane, mine koju») ning teda loobiti suurte kividega.

Ettevõtja ja leiutaja Karoli Hindriks on ameeriklanna hea sõber ning kirjutas juhtunust Facebooki. «Sain teada, et ameeriklanna, kes elab Eestis, maksab Eestis makse, loob töökohti ja on õnnelikult abielus, jalutas oma koeraga ning rääkis telefoniga, kui teda ja tema koera ründasid kaks Eesti meest, ühel sinise lille märk (EKRE logo) rinnus,» kirjeldas ärinaine kahetsusväärset intsidenti.

Hindriksi sõnul said kividega loopimise tagajärjel viga nii koer kui tema omanik. «Kas see on rahvuslus? Kas see ehitab tugevamat Eestit? Ma usun, et isegi 5-aastase matemaatika ütleks, et see ainult lõhub Eesti vaeseteks väikesteks tükkideks. Ma pole mitte kunagi rohkem olnud meie riigi pärast mures kui praegu. Süda läheb pahaks mõttest, et me laseme sellistel asjadel juhtuda,» kirjutas naine murelikult.

Hindriksi postitus algatas Facebookis pahameeletormi, kuna paljude arvates on naise kirjeldus sündmusest kallutatud ja liialdatud. «Ära nüüd kõiki rahvuslasi ühte patta pista,» kommenteeris Isamaa erakonna liige ja riigikogulane Kojamees ehk Tarmo Kruusimäe postituse all.

Hindriks lükkas valesüüdistuste esitamise kategooriliselt ümber. «Kuidas saavad olla need (kirjeldused sündmusest) liialdatud, kui ma kirjeldan midagi, mis juhtus?» ütles naine Elu24-le. «Neid kommentaare lugedes läks hirm Eesti tuleviku pärast veel suuremaks,» ütles ärinaine vihaste kommentaaride kohta.

Juhtunu tagamaid on seostatud ka Indrek Tarandi ründamisega Toompeal, mis olevat rahvuslastele halva suuna kätte näidanud. «Kallaletung Tarandile oli üks episood. Vaadake, kuidas julgustate inimesi võllapuudega välja tulema,» vastas muusikaajakirjanik Siim Nestor EKRE poliitikule Jaak Madisonile, kes vägivalda erakonna poliitikaga seostada ei tahtnud.

Politsei on asjaolude välja selgitamiseks alustanud kriminaalmenetlust kehalise väärkohtlemise paragrahvi alusel.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles