«Mida te enese arvates teete?» Lekkis helisalvestis saatkonnas tapetud ajakirjanik Khashoggi viimastest sõnadest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jamal Khashoggi.
Jamal Khashoggi. Foto: Virginia Mayo / AP/Scanpix

Internetti on lekkinud helisalvestis Saudi Araabia ajakirjaniku Jamal Khashoggi viimsetest sõnadest, enne kui ta konsulaadis hukati, vahendab Daily Star.

Türgi väljaannete sõnul on uutelt helifailidelt kuulda, kuidas ajakirjanik, keda hoiti Istanbulis asuvas Saudi Araabia konsulaadis, sõnab: «vabastage mu käed».

Samuti on kuulda teda ütlemas: «Mida ta enese arvates teete?»

Väidetavalt on need ajakirjaniku viimased sõnad, enne, kui teda piinati ja seejärel tapeti.

Helisalvestiselt on ka kuulda, kuidas üks mees, Türgi väljaannete sõnul Maher Abdulaziz Mutreb - kroonprints Mohammed bin Salmani käsilane, ajakirjanikule ütleb: «Reetur. Sind võetakse vastutusele.»

Möödunud nädalal lekkisid meediasse samuti heliklipid konsulaadis juhtunust. Toona kirjutati, et Khashoggi oli öelnud: «Ma lämbun... võtke see kott mu peast. Mul on klaustrofoobia.»

Ajakirjanik Jamal Khashoggi kirjutas Washington Postile väga kriitilisi artikleid kroonprintsi kohta.

Väljaannete sõnul on helisalvestiselt veel kuulda, kuidas teda piinatakse ja pekstakse, enne, kui kõik salvestisel vaikseks jääb.

Khashoggi surnukeha pole siiani leitud. Arvatakse, et et Istanbuli konsulaadis tapetud ja tükeldatud saudi ajakirjaniku surnukeha lahustati happes.

Saudid jätkavad mõrva eitamist, ent USA Luure Keskagentuuri kohaselt tellis Saudi kroonprints ajakirjaniku mõrva.

Türgi ajalehe Haberturk sõnul saadeti kõnealune salvestis ka Suurbritanniasse, USAsse, Prantsusmaale, Saksamaale ja Kanadasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles