“Arhitektuur on kohal”

, Võru 1LEHT vastutav väljaandja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rändnäitus "Arhitektuur on kohal".
Rändnäitus "Arhitektuur on kohal". Foto: Plakat.

7.-18. jaanuarini 2009 Võru Kultuurimajas Kannel ArhitektuuriAasta "Arhitektuur on kohal".

Eesti Kunstiakadeemia koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Eesti Arhitektuurimuuseumiga pühendab 2008. aasta arhitektuuri ja linnaehituse probleemide püstitamiseks, tutvustamiseks ja läbi arutamiseks.

ArhitektuuriAasta eesmärgiks on: Tutvustada arhitektuuri ja linnaehituse olemust ning vajalikkust; pöörata tähelepanu elukeskkonna säästva arengu ja jätkusuutlikkuse


põhimõtetele; virgutada arhitektkonna innovaatilist ja loovat mõtlemist; teadvustada arhitektuurihariduse kohta eesti kultuuris ja kavandada selle tulevikuvisioone.

Tähistamaks 90. aasta möödumist professionaalse arhitektuurihariduse algusest Eestis oleme ette valmistanud ülevaatliku näituse Eesti Kunstiakadeemia arhitektuuri ja linnaplaneerimise üliõpilaste töödest.

Tegu on rändnäitusega, mis külastab kõiki Eesti maakonnakeskusi. Näituse eesmärgiks on äratada noorte huvi arhitektuuri ja arhitektuurihariduse vastu
ning julgustada tavakodanikke tutvuma ning kaasa rääkima
arhitektuurivaldkonnas.

Näitus kestab vaid nädal ja sinna juurde kuulub 1-päevane seminar, mille viivad läbi arhitektuuri eriala õppejõud ja üliõpilased. Seminari eesmärgiks on lisaks arhitektuuri tutvustamisele ka kohalike probleemide teadvustamine Eesti Arhitektide Liidule ja Eesti Kunstiakadeemiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles