Rootsis saadeti viimsele teekonnale noores eas lahkunud DJ Avicii (4)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimus Tim Bergling, lavanimega Avicii, ärasaatmine
Eile toimus Tim Bergling, lavanimega Avicii, ärasaatmine Foto: MPI04/Capital Pictures / MPI04/Capital Pictures/Scanpix

Eile õhtul toimunud Avicii ehk Tim Berglingi ärasaatmisele Hedvig Eleonora kirikus tahtsid tulla paljud inimesed, kes moodustasid pühakoja ukse taha suure järjekorra, vahendas kohalik meedia. Kõik aga ilmselgelt sisse ei saanud, sest ärasaatmisest said osa vaid hukkunud diskori lähedased.

Tim Bergling leiti surnuna Omaanis selle aasta 20. aprillil. Ta oli vaid 28-aastane.

Mälestusteenistuse ajal võttis sõna ka artisti isa Klas Bergling. «Me oleme tänulikud kõige armastuse ja toetuse eest, mida me oleme saanud inimestelt meie ümber. See on sellel raskel ajal meile lootust andnud,» ütles ta.

Stockholmi kesklinnas asuv Hedvig Eleonora kirik organiseeris artistile mälestusteenistuse. Kiriku vokaalansambel esitas kolm Avicii hittlugu: «Wake me up», «Hey brother» ja «Levels».

Klas Bergling tänas kõnes Hedvig Eleonora kogukonda ja selgitas oma poja seost selle kirikuga. Nimelt elas perekond kiriku lähedal ning Tim külastas kooliekskursioonide ajal regulaarselt seda pühakoda.

Vaata Avicii ehk Tim Berglingi ärasaatmist siit.

Tim Bergling leiti surnuna Omaanis selle aasta 20. aprillil. Ta oli vaid 28-aastane.
Tim Bergling leiti surnuna Omaanis selle aasta 20. aprillil. Ta oli vaid 28-aastane. Foto: SOCIAL MEDIA / REUTERS

Avicii isa jätkas: « Tim, vaatamata oma noorusele, jättis muusikas maha suure jälje. Räägitakse, et ta muutis viisi, kuidas tehakse EDMi ehk elektroonilist tantsumuusikat. Lauljad ja produtsendid kiitsid tema muusikakirjutamise viisi ning tema julgust minna tavapärastest normidest kaugemale. Me oleme selle üle väga uhked ja see annab meile palju lohutust.»

Tim Bergling liialdas alkoholi ja pidutsemisega oma muusikukarjääri ajal ning terviseprobleemide tõttu ei tuuritanud viimasel kahel aastal. Klas Bergling sõnas, et pärast poja lahkumist said nad mitmeid kirju inimestelt, kes olid sarnaste probleemidega kokku puutunud. Klas selgitas ärasaatmisel, et väga tähtis on selliste probleemidega inimesi juba väga varajases staadiumis aidata. 

«Noored inimesed ei peaks oma muredega üksi olema. Timi muusika aitas paljusid. Me oleme saanud ise palju abi ning kavatseme edaspidi ka teisi rohkem aidata,» ütles Klas Bergling.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles