Jack Reacheri loonud kirjanik Lee Child: Tom Cruise ei ole piisavalt pikk, et seda tegelast kehastada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom Cruise filmi «Jack Reacher» esilinastusel 2012. aasta detsembris Rootsis Stockholmis
Tom Cruise filmi «Jack Reacher» esilinastusel 2012. aasta detsembris Rootsis Stockholmis Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Briti kirjanik Lee Child nõustus oma raamatute fännidega, et Hollywoodi staar Tom Cruise on liiga lühike ja vähekarismaatiline, et kehastada USA endist sõjaväepolitseinikku Jack Reacherit.

Cruise on mänginud Reacherit kahes filmis, 2012. aastal valminud linateoses «Jack Reacher» ja 2016. aasta linateoses «Jack Reacher: Never Go Back», teatab msn.com. 

Lee Child osales mõlema filmi stsenaariumi kirjutamisel ja oli filmide juures nõustajaks, kuna need põhinevad tema raamatutel.

Lee Childi romaan «Past Tense»," mille peategelane on jack Reacher
Lee Childi romaan «Past Tense»," mille peategelane on jack Reacher Foto: / AP/Scanpix

Child teatas nüüd, et Cruise’iga oli huvitav koos töötada, kuid nii tema kui fännide arvates ei ole see näitleja «õige» Jack Reacher.

Child jätkas, et ta raamatutes on Jack Reacher 195-sentimeetrine ja ta käed on sama suured nagu taldrikud. Cruise on vaid 170-sentimeetrine ja vastavalt oma kasvule ka väiksemate kätega.

Tom Cruise ja Rosamund Pike 2012. aasta detsembris Hispaanias Madridis filmi «Jack Reacher» reklaamsündmusel
Tom Cruise ja Rosamund Pike 2012. aasta detsembris Hispaanias Madridis filmi «Jack Reacher» reklaamsündmusel Foto: Andres Kudacki / AP/Scanpix

«Cruise on andekas näitleja, kuid ta ei ole piisavalt pikk ega tugev. Cruise’iga oli huvitav koos töötada, kuid ta ei vasta minu teostes oleva tegelase kirjeldusele. Fännidel on selle suhtes õigus. Filmides oleks Jack Reacherit pidanud kehastama näitleja, kes oma füüsilistelt omadustelt vastab raamatu tegelaskujule,» selgitas kirjanik.

Tom Cruise ja Cobie Smulders 2016. aasta filmis «Jack Reacher: Never Go Back»
Tom Cruise ja Cobie Smulders 2016. aasta filmis «Jack Reacher: Never Go Back» Foto: David James / AP/Scanpix

Childi teatel peab Reacher olema nii võimas, et kui ta mõnda kohta siseneb, siis muutuvad seal olevad inimesed teda nähes närviliseks ja üritavad põgeneda. 

Childi andmetel ei tehta enam Jack Reacheri filme, küll aga plaanib maailma suurim multimeedia keskkond Netflix teha Jack Reacheri seriaali. Selles ei kehasta Cruise peaosa, vaid mõni teine näitleja.

«Kutsun oma raamatute fänne, kellele ei meeldi Tom Cruise Jack Reacheri rollis, andma teada, milline näitleja võiks seriaalis Reacherit kehastada. Loodame leida sobiva mehe,» teatas kirjanik.

Jack Reacheri filmid Tom Cruise’iga peaosas ei olnud läbikukkumised.

Esimese Jack Reacheri filmi, mille režissöör oli Christopher McQuarrie, kassatulu oli 218 miljonit dollarit ja teise filmi, mis kriitikutele ei meeldinud, 162 miljonit dollarit.

Tom Cruise (paremal), Rosamund Pike (keskel) ja režissöör Christopher McQuarrie jaanuaris 2013 Jaapanis Tokyos reklaamimas filmi «Jack Reacher»
Tom Cruise (paremal), Rosamund Pike (keskel) ja režissöör Christopher McQuarrie jaanuaris 2013 Jaapanis Tokyos reklaamimas filmi «Jack Reacher» Foto: YURIKO NAKAO / REUTERS/Scanpix
Tom Cruise oktoobris 2016 filmi «Jack Reacher: Never Go Back» reklaamsündmusel Saksamaal Berliinis
Tom Cruise oktoobris 2016 filmi «Jack Reacher: Never Go Back» reklaamsündmusel Saksamaal Berliinis Foto: Markus Schreiber / AP/Scanpix

James D. «Jim» Grant (29. oktoober 1954) on briti kirjanik, kes kasutab kirjanikunime Lee Child. Teda tuntakse eelkõige Jack Reacheri romaaniseeriast. Neis raamatutes seikleb USA endine sõjaväepolitseinik Reacher, kes liigub USAs, sattudes ohtlikesse olukordadesse ja lahendades probleeme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles