USA Oscari nominenti süüdistatakse Poolas kallaletungis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola politsei ründamise eest on esitatud süüdistust Libatique'le, kes  nomineeriti parima kaameratöö Oscarile 2010. aastal töö eest filmis «Must luik»
Poola politsei ründamise eest on esitatud süüdistust Libatique'le, kes nomineeriti parima kaameratöö Oscarile 2010. aastal töö eest filmis «Must luik» Foto: outnow.ch

Oscarile nomineeritud USA filmioperaatorile Matthew Libatique'ile esitati Poolas süüdistus politseiametnike ja parameedikute ründamises, teatas kohalik politsei kolmapäeval.

«Ameerika filmikunstnik Matthew L. sai kolmapäeval süüdistuse politseiametnike ja parameedikute ründamises,» ütles Bydgoszczi linna politsei pressiesindaja Monika Chlebicz uudisteagentuurile AFP.

Ehkki õiguslikel põhjustel ei saa politsei avaldada kahtlusaluse täisnime, kinnitas Chlebicz, et tegu on 50 aastase Oscarile nomineeritud Ameerika filmioperaatoriga. 

Matthew Libatique
Matthew Libatique Foto: ELI GOROSTEGI / AFP

Libatique osales Bydgoszcz toimuval rahvusvahelisel filmikunstifestivalil Camerimage.

Chlebiczi sõnul leidis vahejuhtum aset kolmapäeva varahommikul, kui «silmanähtavalt purjus» Libatique'iga tegelenud kiirabitöötajad kutsusid julgestuseks appi politsei.

«Mees alustas füüsilist heitlust parameedikutega ja kasutas nende solvamiseks vulgaarsusi. Kui politsei saabus, käitus ta ka nendega nõnda,» ütles politsei pressiesindaja.

Süüdimõistmise korral ootaks teda kuni kolmeaastane vanglakaristus.

Libatique nomineeriti parima kaameratöö Oscarile 2010. aastal töö eest filmis «Must luik».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles