Riik, mille meeste «supersperma» on üleilmselt kõige ihaldusväärsem

Naine
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Juergen Blume / Scanpix

Aastaid on naised võimaluse korral püüdnud Euroopa Spermapanga kaudu saada enim just Taani meeste spermat, sest seda peetakse tugevate laste saamiseks kõige paremaks noosiks. Inglismaal tuli möödunud aastal koguni pool kogu importspermast just Taanist.

Taanlaste spermat ei hinnata vaid põhjamaalaste heledate peade ja siniste silmade tõttu. Osalt on nende seemne edukuse taga ka Taani spermakliinikute tuntud kvaliteet ja kõrged nõudmised. Kuigi nende spermadoonoritel on võimalus jääda ka anonüümseks, on suurem osa neist oma identiteedi avaldanud, edastab Metro.

Avaliku doonori puhul on järglasel võimalus oma bioloogilise isaga pärast 18. eluaastat ühendust võtta, et oma sugupuu ja pärinemise kohta küsimusi esitada. Lisaks meeldib tellijatele taanlaste sperma seetõttu, et doonorid on sageli väga pikad, hea tervise juures ja kõrgharidusega. Peale selle on aga Taani meestel ihaldusväärne viikingite oreool, millest tahetakse osa saada.

2004. aastal Kopenhaagenis loodud Euroopa Spermapank on taanlaste spermat eksportinud üle 60 riiki üle maailma. Ka spermadoonorid on seal rahvusvahelised, kuid nõudmised on kõrged ja igaühe panust vastu ei võeta. Ainult viis igast sajast potentsiaalsest doonorist jõuab kliinikus lõppfaasi. Selleks tuleb läbida kvaliteedikontroll, pereajaloo uurimine ja tervisekontrollid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles