69-aastane Tinderi kasutaja nõuab, et kohus ta 49-aastaseks tunnistaks (4)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emile Ratelband
Emile Ratelband Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Hollandi pensionär läks kohtusse, kuna tahab enda 20 aastat nooremaks tunnistamist.

69-aastase Emile Ratelbandi sõnul tahab ta teha tööd nii nagu noored teevad ja kohtinguäpis Tinder rohkemate naistega suhelda, teatab telegraph.co.uk.

Mees lisas, et ta ei tunne end 69-aastasena, vaid märgatavalt nooremana ja seega on tal õigus saada vanus, mis talle paremini sobib.

Hollandlase sõnul saavad transsoolised inimesed ametlikult sugu vahetada kui nad seda soovivad, kuid inimestel tuleks lubada ka vanust vahetada, kui nad selle järgi vajadust tunnevad.

Mees üritas esmalt saada kodakondsusametist isikut tõendavaid dokumente, kus ta vanuseks oleks märgitud 49 eluaastat, kuid kuna see ei õnnestunud, siis läks ta kohtusse.

Ratelbandi juhtumit arutab nüüd Hollandi idaosa Gelderlandi provintsi Arnhemi kohus.

Kohtuhaamer
Kohtuhaamer Foto: Pexels / CC0 Licence

Hollandlase praeguste dokumentide järgi sündis ta 11. märtsil 1949. Ta soov on saada dokumendid, millel oleks tema sünniaeg 11. märts 1969.

Ettevõtja ja eneseabiguruna tuntud Ratelband lisas, et ta käis arstlikus kontrollis ja ta arst ütles, et on kehalt ja vaimult 45-aastane.

«Arst ütles, et minu bioloogiline vanus on 45-aastat. Ühiskonna silmis on 69-aastased vanad krõbid, kuid ma ei ole seda. 49-aastasena saaksin osta uue maja, uue ja parema auto. Saaksin rohkem töötada. Kui ma  Tinderis märgin oma vanuseks 69 eluaastat, siis ei taha naised minuga eriti suhelda,» märkis mees.

Hollandlase teatel puutub ta iga päev kokku vanusest tingitud diskrimineerimisega.

Ratelbandi sõnul on ta oma vanuse muutmisega riigile kasulik, sest siis lükkub ta pensioniaeg edasi. 

Emile Ratelband
Emile Ratelband Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Arnhemi kohtu kohtunik sõnas, et ta saab Ratelbandi soovist aru, kuid kui lubada inimestel oma vanust muuta, siis sellega kaasneb palju juriidilisi, sotsiaalseid ja majanduslikke probleeme ning koos sellega kaotavad inimesed osa oma elust.

Kohus langetab hollandlase juhtumist otsuse lähinädalatel.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles