Eesti Laulule esitati 216 laulu, lausa pooled neist eestikeelsed

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadetud lugusid kommenteerides ütles Rahula, et enamik neist on välismaise tunnetusega.
Saadetud lugusid kommenteerides ütles Rahula, et enamik neist on välismaise tunnetusega. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Täna südaööl lõppes tänavuse Eesti Laulu võistluslugude esitamine. Poolfinaalidesse pääsemist loodavad 216 laulu autorid ja esitajad. Mullu kandideeris võistlusele rekordiliselt 258 pala.

«Soovisin, et võistlusele saadetaks võimalikult valmis toodetud laulud ja selle tõttu ei osanud ma nii palju osalejaid oodata. Lugude tase on sealjuures kõrge,» kinnitas Eesti Laulu peaprodutsent Tomi Rahula. Pooled lauludest on eesti keeles. Võõrkeelsetes lauludes kõlab inglise, hispaania, vene ja saksa keelt. 

Esmakordselt pääseb Eesti Laulu poolfinaalidesse 24 laulu, varasema 20 asemel. Poolfinaalidesse pääsenud laulude nimed, autorid ja esitajad avalikustatakse 15. novembril «Ringvaate» saates ja laulud 1. detsembril Eesti Laulu erisaates.

Sellel aastal tuli Eesti Laulul osalemiseks maksta osalustasu. Sõltuvalt esitatava loo keelest oli see 25 või 50 eurot. Võistluslugude osalustasudelt kogunes 8100 eurot ning see kantakse Eurovisioonile jõudva Eesti Laulu võiduloo lavasõu fondi.

Eesti Laul 2019 poolfinaalid toimuvad 31. jaanuaril ja 2. veebruaril Tartu ülikooli spordihoones. Suurjooneline finaalkontsert toimub 16. veebruaril Saku suurhallis. «Olen kindel, et Tartu poolfinaalid pakuvad artistidele, publikule ja televaatajatele suurepärase elamuse. Saku suurhalli üritused on end korduvalt tõestanud ning korraldusele on hea kõrge latt seatud,» rääkis Rahula.

Piletid poolfinaalidesse ja finaali tulevad müügile Piletilevis homme, 8. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles