EKRE liige Martin Helme: NO99 sulgeb uksed, aga saab riigilt miljon eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Helme.
Martin Helme. Foto: Mihkel Maripuu

EKRE fraktsiooni kuulub riigikogu liige Martin Helme peab kummaliseks, et kuigi teater NO99, mis teatas eelmisel nädalal, et lõpetavad kunstilistel põhjustele tegevuse, saab riigieelarvest uuel aastal ikka üle ühe miljoni euro toetust.

«[...] NO teatriga on selline vahva lugu, et kuigi nad sulgevad uksed, on järgmise aasta riigieelarvest plaanis neile jätkuvalt eraldada üle miljoni euro. Vaat see on alles väärt kultuurielamus, mida rahastatakse ilma, et teda isegi näha saaks!» kirjutas «Tähtede hõbelusikas» kaasategev Helme Facebooki.

Martin Helme erakonnaliige Jaak Madison aga pahandas paljusid, kui ta NO99 sulgemise järel ütles, et teatri sulgemine toimus nende erakonna psühholoogilise survestamise järel. 

Madisoni kommentaarile reageeris elavalt reformierakondlane Madis Milling. 

«Ma olen suhteliselt rahulik inimene. Selleks, et minul «ventikasse viskaks», läheb ikka kuradi palju vaja. Nüüd viskas!» parastas Reformierakonna liige Milling. 

Ta selgitas: «Mul ei ole kunagi olnud sooje tundeid teatri NO99 suhtes. Mitte kunstilises mõttes, vaid administratiivses mõttes. Olen Vana Baskini teatriga seotud, olen subjektiivne ja mäletan seda, kuidas Eino Baskin pärast maja kaotamist murdus. Aga mitte kunagi ei kirjutaks ma oma töövõiduks teatri sulgemist! Ükskõik, millise teatri.»

«Mis järgmiseks? Kontroll meedia üle? Mõtteroim? Paljuks läheb, poisid mustade kaabudega,» oli Madis Milling pahane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles