TOP 12: lauljad, kellel on Freddie Mercuryga sarnaselt neljaoktaviline hääleulatus (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christina Aguileral on nelja oktaviline hääleulatus
Christina Aguileral on nelja oktaviline hääleulatus Foto: Scooter / AFF-USA.com / AFF/PA Images

Praegu jookseb kinodes rokkbändist Queen rääkiv film «Bohemian Rhapsody», mis keskendub bändi esilaulja Freddie Mercury olemusele ja tegemistele. Filmi alguses avaldatakse, et tema kummalised hambad annavad talle neljaoktavilise hääleulatuse. See on ka põhjus, miks ta kunagi oma hambaid ei lasknud korda teha.

Freddy hääleulatusest tingituna oleme kokku pannud nimekirja lauljatest, kellel on temaga sarnaselt neljaoktaviline hääleulatus. Oktav on muusikas helikõrguspiirkonna tähis. Oktavipõhistes helisüsteemides jaotatakse helid tavaliselt C-st lugedes oktavite kaupa helikõrguspiirkondadeks.

Loomulikult tuleb arvestada seda, et meeste ja naiste hääl on eri heliregistris, kuid mõõdetult on hääleulatus ikka neli oktavit.

Christina Aguilera

Julie Andrews

Jeff Buckley

Kate Bush

Marvin Gaye

Ariana Grande

Whitney Houston

Cyndi Lauper

Leona Lewis

Bobby McFerrin

Roy Orbison

Roger Taylor (Queeni trummar)

Loomulikult on ka lauljad, kellel hääleulatus on viis oktavit (Axl Rose, Mariah Carey) ja rohkem, kuid siin nimekirjas on toodud välja sama hääleulatusega lauljad nagu legendaarne Freddie Mercury.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles