Sportlik president Kersti Kaljulaid tegi New Yorgi maratonil ligi 60 000 osaleja seas võimsa tulemuse (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid jooksis maratorni.
Kersti Kaljulaid jooksis maratorni. Foto: Ints Kalnins / Reuters

Uhke on olla eestlane, kui meil on nii nooruslik ja sportlik president, nagu on Kersti Kaljulaid. Tõend selle kohta on see, et Kaljulaid osales sel nädalavahetusel New Yorgi maratonil, mida on joostud juba pea viiskümmend aastat.

Kersti Kaljulaid kirjutas pühapäeval oma Facebooki ametlikult leheküljel: «Ma ei tea, kas New Yorgi maratoni TCS New York City Marathon algataja Fred Lebow oskas 1970. aastal, kui jooks esimest korda ja 127 osalejaga toimus, aimata, et aastal 2018 on stardis ligi 60 000 jooksusõpra 125 riigist ning tegu on maailma suurima rahvaspordiüritusega. Ilmselt mitte, aga juba toona tabas ta väga hästi ära, milles peitub maratonide maagia – «ainult vähesed asjad elus suudavad pakkuda samasugust hingevärinat ja elamust kui maraton». 

Ja vähem kui tund pärast selle postituse tegemist oli Kaljulaid juba stardijoone taga.

Kersti Kaljulaid maratoni jooksmas
Kersti Kaljulaid maratoni jooksmas Foto: Presidendi kantselei

New Yorgi maratoni ametliku kodulehe kohaselt, et 48-aastane Kaljulaid läbis distantsi 4:02:40. Selle ajaga teenis ta 52 697 osaleja seas 15 395 koha. 

President läbis ühe miili keskmiselt 9 minuti ja 16 sekundiga. Naiste seas sai ta 22 112 osaleja seas 4004 koha. 

Vaata kodulehelt ülejäänud statistikat tema kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles