Miks pole Eesti Laulule pileteid müügis? Tomi Rahula selgitab, miks tänavu kõik hiljem toimub

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saadetud lugusid kommenteerides ütles Rahula, et enamik neist on välismaise tunnetusega.
Saadetud lugusid kommenteerides ütles Rahula, et enamik neist on välismaise tunnetusega. Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Paljud harjumuspärased sündmused toimuvad Eesti Laulul sel aastal oluliselt hiljem, kuid peaprodutsent jõuab selle kõige kõrvalt veel ka Sepo Seemani ja Peeter Ojaga tuurile minna, vahendab portaal Diktor.

Eelnevalt on Eesti Laulu piletid juba eelmise aasta mai kuuks müügis, tänavu pole aga isegi praegu neid pileteid müüki paisatud. «Tänavu toimuvadki kõik asjad veidi hiljem, sest minu tööle asumine toimus alles suve lõpus,» sõnas Tomi Rahula väljaandele Diktor.

Loe edasi Diktorist! 

Eesti Laulu kodulehel ringi tuuseldades leiab tõesti ajakavast vaid selle, et poolfinaalid toimuvad 30. ja 31. jaanuaril ning 01. ja 02. jaanuaril, aga mitte asukohta. 

Möödunud nädalal andis Tomi Rahula teada, et Eesti Laulu konkursile on 24 laulu üles laaditud. «Olgu see artisti või laulukirjutaja esimene või kahesajas pala, pop-ballaad või metal - muusikaajalukku kirjutab hea laul end igal juhul,» ärgitas Rahula artiste konkursist osa võtma.

Võistluslood tuleb esmakordselt üles laadida spetsiaalsesse eestilaul.ee veebikeskkonda. Samalt lehelt on leitav ka täismahus reglement ja kogu osalemiseks vajalik informatsioon. «On hea meel tõdeda, et laulukirjutajad on uue keskkonna üles leidnud ning see töötab suurepäraselt. Samas loodan, et paljud autorid loo esitamist viimasele minutile ei jäta, sest veebikeskkond mõne minutilise hilinemise puhul silma kinni ei pigista“», pani Rahula ka kõigile osalejatele südamele.

Eesti Laulule 2019 saab võistluslugusid esitada veel täna kella 23:59-ni. Üks muusika autor või autorite kollektiiv võib osaleda Eesti Laul 2019 konkursil kuni viie lauluga. Samuti tohib üks artist esitada eelžüriile kuulamiseks maksimaalselt viis laulu. Laulu pikkus võib maksimaalselt olla kolm minutit. 

Laulu kirjutamisse tohib kaasata välisautoreid, kuid taas peavad vähemalt pooled laululoojatest olema Eesti kodanikud või residendid.

Esmakordselt Eesti Laulu ajaloos võivad esitajad olla ka mitteresidendid. 

Poolfinaalidesse pääsenud laulude nimed, autorid ja esitajad avalikustatakse 15. novembril Ringvaates» ja laulud hiljemalt 4. detsembril 2018.

Eesti Laul 2019 poolfinaalid toimuvad 31. jaanuaril ja 2. veebruaril. Eesti Laul 2019 finaalkontsert toimub Saku Suurhallis 16. veebruaril.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles