Saksa industriaalroki lipulaev Rammstein annab suvel Riias unustamatu vabaõhukontserdi (1)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rammstein
Rammstein Foto: Toni Läänsalu

Teisipäeval, 6. augustil esineb Riias Lucavsala saarel sakslaste au ja uhkus Rammstein. Saksa industriaalroki lipulaev külastab Lätit esimest korda üle seitsme aasta. Riia kontsert saab olema esimene ja ainus välikontsert Baltikumis.

Rammstein on hästituntud oma suurejooneliste live-lavastuste poolest, mille põhielementideks on alati viimse detailini lihvitud püro- ja tule- ning valgusefektid, mastaapsed lavakonstruktsioonid, provokatiivsed lavakostüümid ning rammsteinilik muusika. Kuigi latt on kõrgele aetud, lubab bänd eesootavaks tuuriks kokku panna enneolematu ja seninägematu lava-show.

2019. aasta tuuril esitleb bänd kauaoodatud uut plaati. Eelmine album «Liebe ist für alle da» ilmus üheksa aastat tagasi, 2009. aastal. Ansambli kitarrist Richard Kruspe tunnistas, et uus album võib vabalt olla Rammsteini viimane, ning seetõttu teeb bänd seda erilise hoolega.

«Viimane kord läks bänd albumi tegemise käigus peaaegu laiali,» rääkis Kruspe ja lisas, et erimeelsustest saadi üle pikkade arutelude ja kompromisside abil. «Nii et nüüd me kirjutame jälle ja mina olen selle üle väga rõõmus, meil on nii palju potentsiaali. See võib olla meie viimane võimalus plaati teha, nii et ma tahan anda endast 200 protsenti, et tulemus oleks nii hea kui võimalik,» ütles muusik.

Rammstein möödunud aastal Tallinna lauluväljakul.
Rammstein möödunud aastal Tallinna lauluväljakul. Foto: Toni Läänsalu

Kahe aastakümne vältel kestnud karjääri jooksul on Rammstein tõusnud hiigelsuure rokkpüramiidi tippu, saavutades stuudioalbumite ja DVD-plaatide müügi miljonites, olles peaesinejaks suurfestivalidel ja esinedes suuremates kontserdipaikades üle maailma.

Rammstein on eestlaste seas ülipopulaarne, seda tõestavad neli väljamüüdud show'd: kolm Saku Suurhallis aastail 2001, 2004 ja 2010 ning neljas möödunud aastal Tallinna lauluväljakul.

Rammstein
Rammstein Foto: Carsten Göke

Iga Rammsteini kontsert on ühtmoodi tume ja sünge ning imetlusväärselt muinasjutuline – provokatiivsusega maitsestatud, ärge-proovige-seda-kodus-järgi teatraalne lava-show, mis on täis kõikehõlmava bensiini aroomi.

Rammstein on rajanud ennast tipptasemel meelelahutajaks, kes läheneb muusikale kui kunstile – nende enda «kunstile», mis on suurem kui maailm ise. Dramaatiline, oma mõõdult eepiline ning võimeline puudutama kõiki inimtajusid.

Kontserdipiletid tulevad vabamüüki neljapäeval, 8. novembril kell 10.00. Hinnad algavad 59 eurost.​​ Piletid saadaval Piletilevist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles