Imeline teadus: ema otsustas, et ei taha last enam oma üsas kanda ja kandmist jätkas teine vanem (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bliss ja Ashley Coulteri perre sündinud poeg tegi meditsiiniajalugu.
Bliss ja Ashley Coulteri perre sündinud poeg tegi meditsiiniajalugu. Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Ashley ja Bliss Coulter tegid täielikku ajalugu. Saadeks vanemateks lapsele, keda mõlemad emad on oma üsas kandnud. 

Ashley ja Bliss Coulter tegid arstide abiga meditsiinilist ajalugu. Lesbipaar soovis enda perekonna täiendamiseks last ning otsustasid selle unistuse spermadoonori ja viljakusravi abil täide viia. Lapse kandmise võttis esialgu enda peale 37-aastane Bliss, kelle munarakud viljastati spermadoonori spermaga laboris ning seejärel sisestati viljasutunud embrüo tema emakasse. 

Kuid vaid 5 päeva hiljem tundis Bliss, et ei soovi last kanda, ega ole selleks valmis. Blissi partner Asleigh (29) kirjeldas, et tema oli lapsekandmisest palju rohkem huvitatud kui ta partner, kes tundis selles osas palju ebamugavust. «Tahtsin last, kes oleks bioloogiliselt minu, kuid ma ei tahtnud last kanda,» sõnas Bliss. 

Ashley ja Bliss Coulter
Ashley ja Bliss Coulter Foto: Kuvatõmmis Facebookist

Paar külastas Texases asuvat viljakusspetsialisti Dr Kathy Doody't, kes pakkus välja protseduuri, mida pole varem kahe ema vahel katsetatud. Protseduur kannab nime Effortless Reciprocal IVF. See keerukas ja revolutsiooniline protseduur kasutab doonori poolt viljastatud munarakku, spetsiaalses INCOcell kapslis, mis täidab põhimõtteliselt kuvöösi eesmärki. Kui tavaliselt saavad samasoolised paarid lapsi nii, et üks kannab last ning teine adopteerib ta, siis Ashleyle ja Blissile sai osaks täiesti ainulaadne ja ajalooline moment, kus mõlemad vanemad oma last kandnud on. 

Praeguseks on perre sündinud poeg 5-kuune ning sündis täiusliku ja tervena. Vanemad on oma lapse üle tohutult õnnelikud ning ka arst, kellel õnnestus teha ajalugu. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles