Kuulus USA naissaatejuht lasti rassistliku varjundiga kommentaari tõttu töölt lahti (2)

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Megyn Kelly
Megyn Kelly Foto: Mikhail Metzel/TASS

USA telekanali NBC saatejuht Megyn Kelly ajas vaatajad marru, kui ütles oma jutusaates, et ta ei näe selles midagi halba, kui lapsed halloweeni puhuks naha mustaks värvivad ja nn blackface'i teevad.

47-aastane menukas naissaatejuht rääkis saates «Megyn Kelly Today», et kui tema oli väike, ei pahandanud keegi, kui valgetest peredest lapsed halloweeniõhtul tumedanahalisteks kehastusid. Nüüd nimetatakse sellist teguviisi aga blackface'iks, mis pärineb ajast, mil valgeid näitlejaid värviti lavagrimmi abil mustanahalisteks, ning seda peetakse tänapäeva kultuuriruumis solvavaks ja alandavaks.

Kelly tõi vestluse käigus näite tõsielusarja «Real Housewives of New York» valgenahalise osalise Luann de Lessepsi põhjal, keda kritiseeriti, kuna ta värvis näo tumedamaks, et näha välja nagu lauljanna Diana Ross. «Aga mina hakkasin mõtlema, et kes ei armastaks Diana Rossi – ta tahab lihtsalt üheks päevaks välja näha nagu Diana Ross. Ma ei saa aru, kuidas halloweenikostüümi saab rassistlikuks pidada,» mõtiskles Kelly.

Diana Ross
Diana Ross Foto: SCANPIX

Need kommentaarid ajasid televaatajad aga marru ning kuigi naine vabandas hingestatult juba järgmises saates, katkestati ta leping. «Megyn Kelly ei tule enam tagasi, järgmisel nädalal samal kellaajal juhivad saadet teised «Today» saatejuhid,» teatas NBC News resoluutselt.

NBC võttis Kelly tööle 2017. aasta jaanuaris, pakkudes talle kolmeks aastaks 69 miljoni dollarilist töölepingut. Varem töötas Kelly telekanalis Fox News, mis on tuntud konservatiivsete vaadete poolest.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles